Pasinler İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Yazıcı, mesajında şu ifadelere yer verdi, "23 Şubat Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece tüm insanlığı onurlandırmak üzere dünyamızı teşrif eden Sevgili Peygamberimizin (sas) dünyamızı nurlandırmasının 1442. yıldönümünü idrak edeceğiz.Hz peygamber (sav) efendimizin Mevlid-i'nin, ilçemiz, ülkemiz, gönül coğrafyamız, bütün İslâm âlemi ve bütün insanlığın huzuruna, saadetine vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum.
Kendisi insanlığın onuru olan Sevgili Peygamberimizin (sas) insanlığa getirdiği varlık anlayışında insan, yaratılmışların en saygını (eşref-i mahlukât) ve varlığın özüdür . İnsanın fıtrat ve yaratılış itibariyle onurlu bir varlık olması, İslâm'ın varlık, bilgi ve değer anlayışını şekillendiren en temel unsurlardan biri olmuştur.
Sevgili Peygamberimizin (sas) kutlu doğumu vesilesiyle bugün bir kez daha hatırlatmak isterim ki insanın ucuzladığı, bir meta haline getirildiği, insan onurunun yerlere serildiği, ayaklar altına alındığı, insanlığın kaybolmaya yüz tuttuğu, insanı onursuzlaştırma, itibarsızlaştırma, değersizleştirme ve değerlerinden soyutlama gayretlerinin küresel ölçekte politikalar haline geldiği günümüzde bütün âlemleri onurlandırmak için gönderilen rahmet yüklü adalet, hikmet yüklü ahlâk peygamberinin onur mücadelesini ve insana bakışını yeniden keşfetmeye ve bu keşfimizi toplumun bütün katmanlarına açmaya her zamankinden daha fazla muhtacız.
Hiç kuşkusuz kutlu doğumunu idrak edeceğimiz Efendimizin (sas) örnekliği ve rehberliği, insanlığın bugün içine düştüğü her türlü badireyi atlatması, zedelenen insanlık onurunun tekrar yücelmesi ve özlenen aydınlığa kavuşması yolunda yegâne kaynaktır.
İlçe müftülüğü olarak 23 Ocak Çarşamba günü akşam namazından sonra İbrahim hakkı Hz Camiinde Mevlid proğramı düzenlenecek olup Pasinlerli kardeşlerimizin proğrama iştirak etmelerini bu güzel gecenin hep beraber idrak edilmesi açısından önemsiyor, Bu duygu ve düşüncelerle Pasinlerli kardeşlerimin ,ülke vatandaşlarımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid-i Şeriflerini tebrik ediyor; Mevlid-i Nebi'nin, özellikle Suriye'de, Irak'ta, Myanmar'da, Arakan'da, Afrika'da, Somali'de, Mali'de, Filistin'de ve dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."
(MÇ-AT-Y)

23.01.2013 09:56:47 TSI

Editör: Wan Haber