Çanakkale'de 3 ay önce 780 gram ağırlığında dünyaya gelen ve akciğerleri henüz gelişmediği için solunum cihazına bağlanan 'parmak bebek', hayata sıkı sıkı tutundu. 2 kilo 100 grama ulaşan minik bebek, yoğun bakımdan çıkarak anne sütüyle beslenmeye başladı.
Çanakkaleli Nurşen ve Ümmet Balcı çiftinin 3 Kasım 2012 tarihinde Çanakkale Bahattin ve Huriye Demircioğlu Kadın ve Doğum Hastanesi'nde 780 gram ağırlığında bir kız çocukları dünyaya geldi. Gülşen adı verilen parmak bebek, ilk günlerinde 600 grama kadar düştü. İlk doğduğunda göz kapakları açılmayan, kalbinde delik olan ve akciğerleri gelişmeyen parmak bebek Gülşen Balcı'ya 'ölecek' gözüyle bakılmaya başlandı ancak minik bebek pes etmedi. 40 gün içinde tekrar doğduğu normal kilosuna ulaşan Gülşen bebeğin göz kapakları açıldı. Bir buçuk ay boyunca solunum cihazında kalan Gülşen'in akciğerleri gelişti ve normale döndü. Kalbindeki delikle ilgili tedavi sürecini de atlatan parmak bebek, 2 kilo 100 grama ulaştı. Çanakkale Kadın Doğum Hastanesi yoğun bakım ünitesi çalışanlarının maskotu haline gelen parmak bebek, görme bozukluğu sebebiyle her ay belli dönemlerde Çanakkale Kadın Doğum Hastanesi imkanlarıyla İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi'ne göz tedavisine götürülüyor.

"ÇANAKKALE'NİN EN KÜÇÜK BEBEĞİ"
Gülşen bebeğin bu tür parmak bebekler için 24 aylık riskli süreyi atlattığını belirten Çocuk Hastalıkları Uzmanı Semra Uğurgelen, "Gülşen bebek, 3 Kasım 2012 tarihinde 24 buçuk haftalık doğdu. Yaklaşık 3 aydır hastanemizde yoğun bakımda tedavi görmekte. Doğduğunda son derece düşük bir olgunlaşma seviyesindeydi. Özellikle akciğerleri hiç gelişmemişti. 1,5 ay solunum cihazında kaldı. Zaman zaman damar problemi bile oldu. Çok zorlu aşamalardan geçerek bugünlere geldi. Kalbinde sıkıntı kalmadı. Gözlerinde çok az bir görme problemi var ama onu da hastanemizin imkanlarıyla İstanbul Cerrahpaşa'da tedavi ettiriyoruz. Artık görmeye başladı. Son iki gündür de annesini emiyor. İnşallah bundan sonra daha güzel günler kendisini bekliyor" dedi.
Kızının her gün ettikleri dualarla hayata tutunduğunu anlatan gözü yaşlı anne Nurşen Balcı, "Ben bu konuda çok şeyler söylemek istiyorum ama kelimeler boğazıma düğümleniyor. Allah bize böyle bir güzelliği bağışladı. Öncelikle doktor hanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Binlerce kez şükürler olsun. Hastanede 3 aydır doktorumuz ve diğer görevli hemşire arkadaşlarımız bize çok destek oldu. Allah onlardan razı olsun. Bugün bebeğimle 100. günümüz. İlk günden daha iyi duruma geldi. İnşallah büyüyüp okula gittiği günleri de görürüz" diye konuştu.
(GD-MŞ-GS-Y)

14.02.2013 13:24:58 TSI

Editör: Wan Haber