Büyükşehir Belediyesi'nin parkomatlarını işleten şirket personeline 'etkili iletişim ve beden dili' eğitimi verildi.
Karadeniz Bölgesi'nin ilk bireysel ve kurumsal eğitim ve danışmanlık firması olanak Samsun'da faaliyete geçen Artı Etki Akademisi tarafından, Büyükşehir Belediyesi parkomatlarının işleten Park Tek Otopark Ltd. Şti. personeline yönelik etkili iletişim ve beden dili eğitimi düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi'nin Anakent İş Merkezi çok amaçlı salonunda düzenlenen etkinliğe şirketin üst düzey yetkilileri ve parkomat görevlileri katıldı.
Seminerini veren Artı Etki Akademisi eğitimlerden Ruçhan İşitmez, insanlarla iletişim kurarken beden dilinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. İşitmez, çağımızın en önemli sorunlarından birinin iletişimsizlik olduğunu ifade ederek, "Yüz yüze ilişkilerde kelimelerin etkisi yüzde 7, ses tonunun etkisi yüzde 38 iken beden dilinin etkisi ise yüzde 55'dir. İnsanların ne söylediğinden çok, nasıl söylediğine bakılıyorlar. Bu da bize beden dilinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Beden dili, bazı zamanlarda söyleyeceğiniz bir sözden bile daha etkili ve inandırıcı olabiliyor" dedi.
İlişkilerin daha iyi olabilmesi için, konuşulan kişinin mutlaka gözlerine bakılması gerektiğini belirten İşitmez, "Böylece kurulan iletişimde karşıdakinin güveni de kazanılmış olur. Dil yalan söylese de beden, gözler ve yüz yalan söyleyemiyor. Vücut dili günümüzde bambaşka bir önem taşıyor. İnsan insanı sadece ağzından çıkan sözlerle değil, vücut hareketleriyle de değerlendiriyor ve yargılıyor. İnandırıcılık derecesi artık sadece sözlerimiz ve sözlerin anlamında öte, sözleri hangi hareketlerle sunduğumuza da bağlı. Vücut dili artık bu yüzyılda herkesin bilmesi gereken bir iletişim sanatı haline geldi. Sizler gün boyu insanlarla iletişim halindesiniz. Dolayısıyla insanlarla iletişim kurarken beden dilinize önem verin. Siz karşınızdakine nasıl davranırsanız, karşınızdaki de size o şekilde cevap verecektir" diye konuştu.
Park Tek Otopark Ltd. Şti. Genel Müdürü Ömer Gürcan ise Samsun halkına daha iyi hizmet edebilmek için çabaladıklarının altını çizerek, "Bizler bir takımız. Her birimizin bu takım içinde en önemli görevi ise halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek. Bu tip eğitimler düzenleyerek takım ruhumuzu, motivasyonumuzu daha da artıracağız. Bizlerin motivasyonu ne kadar daha artarsa o kadar daha güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum. İnşallah bu tür eğitimlerimizi sık sık düzenleyeceğiz. Bugün bizimle birlikte olarak amacımıza katkı veren Artı Etki Akademi'ye çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

28.01.2013 14:46:05 TSI

Editör: Wan Haber