'Çeşmelerimize Kimlik Kazandırma ve Tanıtma' projesiyle Altın Karınca üçüncülük ödülünü kazanan Malkara Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2012 yılı faaliyetleri açıklandı.
Park ve Bahçeler Müdürü Ünal Akkaya' nın açıkladığı faliyet raporunda ilçeye yapılan projeleri anlattı. Kazandıkları Altın Karınca ödülünün kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Akkaya, "Bu ödül bizim çalışmalarımızın taçlanması oldu. Geçtiğimiz yıl birim arkadaşlarımız ile çok uğraştık, çok yorulduk ama bu ödül bizim bütün yorgunluğumuzu sildi. Bu başarımızı tekrarlamak için, bize azim yükledi" dedi.
2012 yılında müdürlük olarak yaptıkları projelerden de bahseden Akkaya, geçen yılın faaliyet raporunu okuyarak şu açıklamalarda bulundu:
"Yeni Mahalle Bağlar Sokaktaki çocuk parkının, mevcut zemin teraslama yapılarak düzenlenmiş ve çocuk oyun grubu, spor aletleri ve dinlenme alanı planlanması yapılarak faaliyete geçti. Londra asfaltındaki Öztrak parkının eski basketbol bölümü yeniden düzenlenerek çocuk oyun ve dinlenme alanı planlanması yapılarak faaliyete geçti. Hacıevhat mahallesi Gerçem Sokak kademe karşısı park yeniden düzenlenerek mevcut spor alanı ve çocuk oyun alanı yeniden değerlendirilmiş, bir basketbol sahası yapılmış ve kafeterya mahalle sakinlerinin hizmetini açıldı. Gelincik Anaokulu önü düzenlenerek mevcut sert zeminde yeni yeşil alanlar açılmış olup bir çocuk oyun grubunun aynı sıra bir kamelyada hazırlanarak, dinlenme amaçlı kullanılmaya başlandı. Hacı Leman Cami önü düzenlemesi yapılmıştır. Zemin yükseltilerek yeşil alan düzenlenmiştir. Camiatik Mahalle Zeki Eren Cadde Petek Yapı yanı çocuk parkı düzenlenmiştir. Hacıevhat Mahalle Boyacı çeşme Gülistan Yapı üstü park düzenlemesi. Mevcut parka yeni bir çocuk oyun grubu, spor aletleri, kamelya, basketbol sahası ve mini bir büfe yapılmıştır. Hacıevhat mahallesi Erenler minibüs durağı yanı park planlaması yapılmıştır. Bir çocuk oyun alanı, spor alanı, basketbol sahası, kafeterya ve kamelya planlanmıştır. Kültür Merkezinin önü düzenlenmiş, yeşil alan çalışması yapılmıştır. Hacıevhat mahallesi Paşaköy yolu Toki önü çocuk oyun alanı devam eden projemizdir. Kavşaklarda ve mevcut parklarda lale, mevsimlik çiçek ve gül dikimleri yapılmıştır. Mezarlık ve kent içi temizlik ve yeşil alan bakım çalışmaları devam eden çalışmalarımızdır".

18.01.2013 16:02:07 TSI

Editör: Wan Haber