Fransa'da 29 Ocak'ta Millet Meclisi'nde görüşülmeye başlanacak olan eşcinsel evliliğe izin veren kanun tasarısı Fransa'da halkı ikiye böldü. Eşcinsel çiftlere evlat edinme hakkı da veren tasarıya karşı, başkent Paris'te bugün 4 ayrı yerde buluşan eşcinsel evlilik karşıtları, "Cumhurbaşkanı François Hollande! Gözlüklerini sil ve sokaktaki yürüyenleri gör!" sloganı altında yürüdüler. Ana muhalefetteki Halk Hareketi Birliği, sağcı ve muhafazakâr partiler ile Katolik dernekleri, yeni düzenlemenin karşısında yer alıyor.
Gösteriyi düzenleyen derneklerin bünyesinde eşcinseller de bulunuyor. Gösteriye katılan Gaytane De Bonville adlı bir eşcinsel kadın, evlilik yasasına niçin karşı çıktığını şöyle ifade etti: "Anne, baba ve çocuk arasındaki değerler değişecek. Aile, artık doğal olan kadın ve erkekten kurulmayacak. Kanuna göre, tabiatın kanununa aykırı bir şekilde iki erkek ve iki kadın bir aile oluşturacak. İşte bu noktada ciddi bir mesele var. Bu yüzden dolayı bunu ve evlat edinmeye karışmayan bir kanunun uygulanmasını da engellemeliyiz." Madame De Bonville, "birlikte zaten yaşıyorlar kimsenin karıştığı yok. Şimdi bir de çocuk evlat edinme gibi ahlakı değerleri hiçe sayan bir şey istiyorlar. Bu asla kabul edilemez" dedi.
Fransa'nın çeşitli şehirlerinde yüz binlerce kişinin bugün akşam saat 19'a kadar eşcinsel evlilik karşıtı gösterilere katılması bekleniliyor. Hükümetin eşcinsellerin evlenmesine ve evlat edinmesine izin veren bir tasarı hazırlaması ülkedeki muhafazakârlar ile Katoliklerin tepkisine yol açarken, protesto gösterilerinin Pazar günü olması dolayısıyla gösteriye katılanların çoğu aileler çocuklarını da yanlarında getirdikleri görüldü. Protestoların merkezi Paris'te en az 500 bin kişinin gösteriye katılması bekleniyor. Gösteride yürüyen İsabelle D adlı genç bir kız, "Ailenin kurulması için bir annenin ve bir babanın şart olduğunu, bu düşünceyi hükümete hatırlatmak için yürüdüklerini" ifade etti.
Paris'teki bir belediyede encümen olduğunu söyleyen Mösyö Karajan, "Bence bir çocuğun hem anneye hem babaya ihtiyacı vardır. Annelik ve babalık yapılmasını ister. Yeni tasarıyla bu artık mümkün olmayacak. Bunun için de bu kanunun anayasaya aykırı olduğunu belirtmek için gösteriye yasa kitabıyla geldim" dedi. İsmini açıklamak istemeyen bir başka Madame ise, "Ananevi aile değerlerini savunan bir Fransız olarak, eşcinsel evliliğe ve eşcinsel çiftlerin evlat edinmelerine imkân tanıyacak olan yasa tasarısına karşı olduğum için buradayım" dedi.
(TS-CTŞ-D)

13.01.2013 16:28:01 TSI

Editör: Wan Haber