Konya'da briket imalathanesinde geçirdiği iş kazası sonucu sol bileği parçalanan şahsın eli, gerçekleştirilen bir dizi ameliyatın ardından sülük tedavisi uygulanarak kesilmekten kurtarıldı.
Parke ve briket imalathanesinde harç karıştırırken miksere elini kaptırması sonucu sol el bileği tamamen dağılan Durali Dereli'nin (45), parçalanan bileği Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahlarından Prof. Dr. Kadir Durgut ve Dr. Ahmet Nihat Baysal tarafından gerçekleştirilen operasyonla kurtarıldı.

SÜLÜK TEDAVİSİ UYGULANDI
Ameliyatla ilgili bilgi veren Kalp Damar Cerrahı Dr. Ahmet Nihat Baysal, "Hastamız hastanemize geldiğinde el bileği tamamen dağılmış bir durumdaydı. Ortopedi Kliniğince bilek kemik kırıkları onarıldı. Eli besleyen iki damarın birisinde tıkanma olmuştu. Bu tıkanma operasyonla açıldı. Pıhtılar boşaltıldı. Eli besleyen ikinci atar damar ise 10 cm kadar uzunlukta kopmuştu. Hastamız 45 yaşında ve genç olduğu için kopuk olan atardamar, yara yeri alanından alınan toplardamarla her iki ucu birleştirilerek tamir edildi. Daha sonraki süreçte ise sülük tedavisi uygulandı ve böylece hastanın eli kangren olmaktan ve dolayısıyla kesilmekten kurtulmuş oldu. Açık kalan yara yeri plastik cerrahi kliniğince karın içine gömülerek kapatıldı. Hastanın halen fizik tedavi merkezimizde tedavisi devam ediyor" şeklinde konuştu.

ELİ KARNINDA 20 GÜN DİKİLİ KALDI
Miksere kaptırdığı sol elini diğer eliyle kurtardığını anlatan Durali Dereli, "Elimi, Ekim ayının 16'sında gece miksere kaptırdım. Mikserden elimi kendim kurtardıktan sonra diğer elimle tutarak arkadaşıma haber verdim. Arkadaşımın arabasıyla özel bir hastaneye gittik. Oradan da buraya sevk ettiler" dedi.
Yaşadığı tedavi süreciyle ilgili de bilgi veren Dereli, "Yaklaşık 70 günlük bir tedavi süreci geçirdim. İlk olarak Ortopedi Kliniği tarafından bileğimde kırılan kemikler onarıldı. Daha sonra Kalp Damar Cerrahisi'nde 5 buçuk saatlik bir ameliyatla tıkanan damar açıldı ve diğer damarımda yine kolumdan alınan damarlar el bileğime eklendi. Doktorlarım bileğimin iyileşmesinde ve onarılan damarların sağlıklı olmasında sülük tedavisinin önemli olduğunu söyleyerek, sülük tedavisi uyguladılar. Kalp Damar Cerrahisi'nde ki tedavinin ardından tedavim Plastik Cerrahisi'nde devam etti. Burada elim karın içine dikildi ve 20 gün dikili şekilde durdu. Daha sonra karnımdan alınan dokular bileğime eklendi" diye konuştu.
Şuan sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Dereli, tedavisine Fizik Tedavi Ünitesi'nde devam edildiğini belirterek, "Fizik Tedavi Ünitesi'ndeki tedavinin ardından inşallah elime tam olarak kavuşacağım. Tedavi boyunca bana emeği geçen hocalarıma, hemşirelere ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim. Hepsi benimle iyi bir şekilde ilgilendiler, çok emek verdiler. Hepsine sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
(AH-ÖZ-Y)

26.12.2012 11:33:21 TSI

Editör: Wan Haber