Kılıçdaroğlu'nun 'Gözlerimle gördüm' diye sözünü ettiği montajlı Erdoğan kasetini CHP'ye Ali Rıza Doğan'ın getirdiği ortaya çıktı. Doğan'ın ABD ve Türkiye'de birçok CHP'liyle görüştüğü belirlendi. Doğan'ın, partiyle Faruk Loğoğlu vasıtasıyla temas kurduğu ifade ediliyor.
 

CHP ile paralel yapı arasında kuryelik yapan Ali Rıza Doğan'ın aynı zamanda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kaset taşıdığı ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Gözlerimle izledim' diye iddia ettiği kaseti, New York'ta Ali Baba adlı bir restaurantın sahibi Ali Rıza Doğan'ın ABD'den getirdiği öğrenildi. Doğan'ın yakın çevresine 'O görüntüleri ben izlettim' şeklinde konuştuğu öğrenildi. Bunun üzerine yetkililer bağlantıları araştırdı. Doğan'ın ABD ve Türkiye'de birçok CHP'liyle görüştüğü belirlendi. Doğan'ın adı daha önce Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan Suriye toplantısının ses kayıtlarının sızdırılmasıyla gündeme gelmişti. İddialara göre, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantının sızdırılan ses kayıtları ABD'den gönderildi. New York'ta Ali Baba adlı bir restoranı bulunan işadamı Ali Rıza Doğan, çağrı üzerine Pensilvanya'ya gitti. Bu sırada gündemi sarsan ses kayıtlarını aldı. Sonra da 13 Mart 2014'te Türkiye'ye giriş yaptı. İddiaya göre ses kayıtlarını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dinletip 17 Mart'ta Türkiye'den ayrıldı. Doğan, 17 yıldır New York'un en ünlü Türk restoranlarından biri olarak da bilinen Ali Baba isimli işletmenin sahibi.


ÇEVRESİNE 'BEN İZLETTİM' DEDİ
Ali Rıza Doğan'ın, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, 'Baykal'ın görüntülerini izlerken Erdoğan'ı laptopun başında görüntüsünü çekmişler, gözlerimle izledim. Başbakan Erdoğan'a o görüntüyü izletenler Erdoğan'ı da görüntüye alıyorlar' iddialarının ardından New York'ta yakın çevresine 'O görüntüleri Kılıçdaroğlu'na ben izlettim' dediği öğrenildi. Doğan'ın bu açıklamalarının ardından harekete geçen yetkililer Ali Rıza Doğan'ın ilişkilerini araştırdı. Doğan'ın hem ABD'de hem de Türkiye'de başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP'nin üst düzey yetkilileri ile görüştüğü tespit edildi. Ali Rıza Doğan'ın CHP ile yakın ilişki kurmasında bir dönem ABD'de Büyükelçilik görevinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun katkısının olduğu belirtiliyor.


BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR
Paralel yapı-CHP yakınlaşmasında da kuryelik görevi yapan Doğan'ın diğer bağlantıları da araştırılıyor. 17 Aralık darbe girişiminin ardından paralel yapı tarafından bir çok yasa dışı görüntü ve ses kaydını sosyal medya üzerinden yaymasında Doğan'ın aracılık yapıp yapmadığı tespit edilmeye çalışılıyor. Paralel yapının bu yasa dışı faaliyetleri Amerika merkezli yaptığı biliniyor. New York'taki Pir Sultan Abdal derneğinin kurucusu olan Ali Rıza Doğan'ın bu süreçte CHP ile paralel yapı arasındaki yakınlaşmada önemli rol üstlendiği kaydediliyor.


Doğan'ın adı daha önce Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan Suriye toplantısının ses kayıtlarının sızdırılmasıyla gündeme gelmişti. İddialara göre, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantının ses kayıtlarını Kılıçdaroğlu'na yine Doğan dinletmişti.


Kaynak: Yeni Şafak

Editör: Wan Haber