Diyarbakır'da kavşak ve sinyalizasyon lambalarının olduğu yerleri mesken edinen çocukların, kendilerini bekleyen tehlikeye aldırış etmeden kırmızı ışıklarda duran araçların camlarını silip para kazanmaya çalışması sürücülerin tepkisine yol açtı.
Şehrin muhtelif yerlerinde olduğu gibi Dağkapı Meydanı'ndaki kavşakta bekleyen çocuklar, kırmızı ışık yanar yanmaz, araçların önüne atlayarak camları silmeye başlıyor. Hareket halindeki araçların önüne atlayarak verilecek bir harçlık için hayatlarını riske atan çocuklara tepki gösteren sürücüler, ailelerin duyarlı olmasını istedi. Yaşları, 8 ile 12 arasında olan çocukların, bazıları okul çıkışında, bazıları ise okula gitmediği için gün boyu kavşaklarda duran araçların camını silerek para kazanmaya çalışıyor. Dondurucu soğukta kavşaklarda beklediklerini belirten çocuklar, günlük olarak 5 ile 10 lira arasında para kazandıklarını söyledi.
Bazen araçlar durmadan çocukların fırlayarak camları silmeye çalıştığını ve bu durumun çok ciddi sorunlara yol açabileceğini belirten sürücüler, bu yaştaki çocukların dondurucu soğuklarda sokaklarda değil, evlerinde olması gerektiğini belirterek, aileler ve yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istedi.
(MY-AKK-Y)

30.12.2012 15:46:01 TSI

Editör: Wan Haber