Papa Francis, haftalık geleneksel Angelus duasının ardından Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenler hakkında konuştu.

Papa Francis, "Dünkü patlamada ölen savunmasız insanlar için derin üzüntü duyduğunu" söyledi. Papa, "Dün, büyük bir acıyla Ankara’da, Türkiye’de meydana gelen korkunç katliam haberini aldık" dedi. 

"O SEVGİLİ ÜLKE İÇİN DUA EDİYORUM"
Aziz Petrus Meydanı'nı dolduran binlerce insandan kurbanlar için sessizce dua etmelerini isteyen Ruhani lider, konuşmasında, "Acılıyız. Acı duyuyorum. Çünkü saldırganlar, barış için gösteri yapan savunmasız insanları vurdu. O sevgili ülke için dua ediyorum" ifadelerini kullandı.

VATİKAN'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TELGRAF
Öte yandan,  Vatikan, Papa Francis adına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir telgraf gönderdi. Vatikan Dışişleri Bakanı Kardinal Pietro Parolin'in Papa adına Erdoğan'a dün yolladığı ve bugün açıklanan telgrafta şu ifadeler yar alıyor. 

"Papa cenapları Francis, Ankara'da bu sabah meydana gelen patlamada ölümlerin ve yaralanmalarını olduğunu öğrenmekten derin teessür duyuyor ve bu trajediden etkilenenlere yürekten dayanışmasını iletiyor. Papa cenapları bu barbar saldırıdan duyduğu acıyı ifade ederken, sizden bu felaketten etkilenen tüm ailelere ve yaralıları tedavi etmeye çalışan acil servis ve güvenlik çalışanlarına ruhani yakınlığını iletmenizi istiyor. Papa Francis, Rab’den, müteveffaların ruhlarını kabul etmesini ve acı çekenler ile ailelerine güç vermesini diliyor."

Editör: Wan Haber