İzmir'de fuhuş yaptırdıkları kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çeken ve şantaj yaparak bazı askeri bilgileri para karşılığında yabancı ülkelere sattıkları iddia edilen çetenin başbakanı, paşaları, bazı bakanları ve sanatçıları da fişlediği ortaya çıktı.
"Askeri casusluk" ile ilgili soruşturmada hazırlanan iddianame İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, iddianamede ilginç detaylar ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç tarafından hazırlanan 2 bin sayfalık iddianamede, çete lideri Bilgin Özkaynak'ın bilgisayarındaki 'Pandora' isimli dosyada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ, bazı bakanlar ile sanatçı Sertap Erener'in resimlerinin ele geçirildiği belirtildi. Savcı Zafer Kılınç, çetenin yasadışı PKK ile bağlantılarını da ortaya koydu. İddianamede fuhuş yaptırdıkları kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlara şantaj yaparak bazı askeri bilgileri para karşılığında yabancı ülkelere sattıkları iddia edilen çetenin PKK'nın mağara yapılanması ve kılık kıyafet konusunda bazı detaylı bilgiler topladığı, yeni topladıkları askeri gizli bilgileri PKK'ya aktarmak amacıyla depoladıkları yer aldı. Pandora veri tabanında isimleri tespit edilen eskort bayanlar ve örgüt adına faaliyet gösteren kadınların özellikle kadın zaafı olan kişileri hedef alarak bu kişilerle cinsel birliktelik yaşadıkları, bu kişilerin daha çok bayan ve cinsel birliktelik vaadiyle bilgi ve belge getirmelerinin temin edildiği, cinsel birlikteliklerin gizli kameralar ile kayıt altına alınarak, bilgi ve belge getirmek istemeyen kişilere karşı şantaj unsuru olarak kullanıldığı iddianamede yer aldı. Örgüt adına faaliyet yürüten bayanlarla birlikteliğe yanaşmayan kişilerin takip edilerek varsa başka bayanlarla görüntülerinin çekildiği ve yine şantaj yapılarak gizli bilgiler ele geçirildiği de ortaya çıktı.
Suç örgütünün bilgi ve belgeleri yurt içinde veya yurt dışında belirlenen alıcılarına kuryeler aracılığıyla para karşılığı sattığına dair kayıtların bulunduğu ortaya çıktı. Bazı bilgi ve belgeleri hem para karşılığı satmak hem de bu bilgi ve belgelerin içerdiği bilgilerden dolayı Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni uluslararası arenada devletler karşısında zor durumda bırakmak amacıyla elinde bulunduran çetenin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gireceği muhtemel bir savaş düşünülerek düşmanın işine yarayacak tüm bilgileri topladığı da iddianamede yer aldı.
(AH-CC-Y)

24.01.2013 10:21:27 TSI

Editör: Wan Haber