Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İncirliova'da düzenlenen "Pamuk Toplama Makinesi Operatör Yetiştirme Kursu"nun başarıyla tamamlayan 11 kursiyer sertifikalarını aldı.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle İncirliova'da düzenlenen "Pamuk Toplama Makinesi Operatör Yetiştirme Kursu" sona erdi. Kursu başarıyla tamamlayan 11 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.
İncirliova'da düzenlenen "Pamuk Toplama Makinesi Operatör Yetiştirme Kursu" hakkında bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "İncirliova ilçemizin Osmanbükü köyünde 7-24 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenen Pamuk Toplama Makinesi Operatör Yetiştirme Kursuna katılan 11 kursiyer; kurs sonunda yapılan yazılı ve uygulama sınavında başarılı olarak 'Operatörlük Belgesi (G Sınıfı Sürücü Belgesi)' almaya hak kazanmışlardır. Müdürlüğümüz teknik elemanları konuyla ilgili köyleri dolaşarak konuyla ilgili gerekli duyuruları yapmışlardır. Yapılan duyurular neticesinde, İncirliova İlçesi, Osmanbükü Köyü çiftçileri müracaatta bulunmuşlardır.
Kursta; makineli hasada uygun pamuk yetiştirme tekniklerinden, tohum yatağı hazırlığına, açtırıcı ve döktürücü uygulamasından, makinenin doğru kullanımı, bakımı ve ayarlarına kadar bir operatörün bilmesi ve yapması gereken konularda teorik ve uygulamalı bilgiler verilmiştir. Burada amaç; çiftçilerimize doğru tarım tekniklerini ve doğru makine kullanımını öğreterek, gereksiz işçilik, yakıt ve zaman kayıplarının önüne geçerek daha az masrafla daha fazla kazanç elde etmelerini sağlamaktır" dedi.
(MB-İK)

31.01.2013 10:35:39 TSI

Editör: Wan Haber