AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk, siyasetçilerin halkın istek ve arzularını dile getirmesi gerektiğini belirterek, "Kendi sabit fikrini halka kabul ettirmeye çalışanlar halkın temsilcisi olamazlar" dedi.
Teşkilat çalışmaları hakkında bir bilgilendirme toplantısı yapan AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk, "Siyasetçi halkın istek ve aruzlarını dile getirmelidirler. Kendi sabit fikrini halka kabul ettirmeye çalışanlar halkın temsilcisi olamazlar. Halkın menfaati diye kendi menfaatini takip edenlere halk itibar etmez. Halk itimat ettiklerini seçtiğine göre seçilenler de halka güvenmeli, halka yol gösterici olmalı ve halkı doğru bilgilendirmelidir" diye konuştu.
Siyasetin hizmet için yapılması gerektiğini belirten Pamuk, şöyle devam etti:
"Siyasetin de, siyasi partilerin de, siyasi liderlerin de amacı halka hizmet olmalıdır. Halka hizmet amacına hizmet eden bir siyasi partiyi de halk sahiplenir. Gerçek lider halka hizmet ederken Allah'tan korkmalıdır. Sayın Başbakanımız hayatını bu millete vakfetmiş bir hizmet adamıdır. Enerjisinin kaynağının bu inanç olduğunu düşünüyorum. Halkımız hizmet edenin kıymetini biliyor. Elindeki imkanları hizmetleri engellemek için kullanan tipleri de halkımız tanıyor ve itibar etmiyor."
Hoşgörüyü esas almayan partilerin marjinal kalacağını ve kitle partisi olamayacağını söyleyen Pamuk, "Devletini sevenler milletle iç içe olarak halka devletin sıcak yüzünü gösterir. Söylemi ve eylemi ile halkın içinde yabancı bir unsur gibi duranları halkın bünyesi sindirmez ve dışarı atar. Yalan propaganda ve yanlış bilgilerle halkı geçici olarak aldatmak mümkün olabilir. Ancak dünya değişti, halk her şeyi biliyor" diye konuştu.
Esas olan halkın menfaatleri ve arzuları olduğunu söyleyen Pamuk, "Demokraside seçilen, seçmenlerinin isteklerine ve emirlerine cevap vermek durumundadır. Siyaseti halka hizmet yerine kendisinin veya bazı kişilerin ve menfaatlerini takip ederek yapanların siyasi bir geleceği de yoktur" dedi.
(ADN-Y)

09.12.2012 13:05:29 TSI

Editör: Wan Haber