Mart ayının son haftasında Erzurum'da yapılacak olan Avrupa Futsal Eleme Maçları için Erzurum'a gelen Fenerbahçe'nin eski yıldız futbolcularından Cem Pamiroğlu ve Sercan Görgülü, tesislerde incelemelerde bulunurken, Erzurum GHSİM Müdürü Fatih Çintimar'ı da ziyaret etti.
Bugüne kadar bir çok uluslararası ve ulusal organizasyona ev sahipliği yapan Erzurum Mart ayında da önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. 26-31 Mart 2013 tarihlerinde 3 Binlik Buz Arena'da oynanacak olan 2014 UEFA Futsal Avrupa Şampiyonası elemeleri maçları öncesinde Futsal Plaj Futbolu ve Bayan Futbolu Direktörü Cem Pamiroğlu ile Futsal Lig Koordinatörü Sercan Görgülü Erzurum'a çıkarma yaptı. İki futbol adamı TFF Doğu Anadolu Bölge Antrenörü Kemal Coşkun ve Milli Eğitim İl Koordinatörü Alpaslan Topçu ile birlikte dün tesisleri gezdi. Maçların yapılacağı 3 Binlik Buz Arena ile takımların idman yapacağı spor salonları ve kalacakları otellerde incelemelerde bulundu. Spor adamları daha sonra Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'ı makamında ziyaret ederek, Türkiye için çok önemli olan bu turnuvada Erzurum'un ev sahipliği yapacak olmasından ve Erzurum GHSİM'nin spor tesislerinin kapılarını kendilerine açmasından dolayı kendisine teşekkür etti. Türkiye Futsal Milli takımının da yer alacağı Ana Eleme Turu 7. Grup karşılaşmaları 2631 Mart 2013 tarihleri arasında Erzurum 3 Binlik Buz Arena'da oynanacak. Müsabakalardan önce Buz Salonunun buz zemini eritilerek üzerine Futsal Sahasının özel zemini serilecek ve salon futsal için hazır hale getirilecek. Türkiye'nin İzmir'den sonra Erzurum ev sahipliğinde ikinci kez Futsal Avrupa Elemelerine ev sahipliği yapacağını belirten Futsal Plaj Futbolu ve Bayan Futbolu Direktörü Cem Pamiroğlu, UEFA'nın bu tür organizasyonlara büyük önem verdiğini belirtti. Pamiroğlu, "Bizde bunun için Erzurum'da ön çalışmalar yapıyoruz. Sağolsun GHSİM Müdürü Fatih Çintimar'da bize organizasyonda bir sorun olmayacağını söyledi. Bizde bu anlamda kendisine nezaket ziyaretinde bulunarak teşekkür ettik"dedi.
DÖRT ÜLKE KATILACAK
Erzurum'da yapılacak olan eleme maçlarına dört ülke katılacak. Ülke sıralamasındaki yeri itibarı ile Ön Eleme Turu'nu bay geçen Futsal Milli Takımımız, Ana Eleme Turu'nda Ukrayna ve Slovenya ile birlikte 7. Grup'ta yer almıştı. Millilerimizin gruptaki son rakibi, Litvanya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve İngiltere'nin mücadele ettiği Ön Eleme Turu C Grubu'nun lideri olacak.
BUZ ARENA TURNUVA İÇİN ERİTİLECEK
26-31 Mart 2013 tarihlerinde yapılacak olan turnuva için Erzurum 3 Binlik Buz Arena eritilecek. Buz arenanın zemini eretilerek futsal sahasına özel zemin yerleştirilecek. Futsal Elemelerinin Erzurum'a alınmasında en büyük pay sahibinin Vali Sebahattin Öztürk ile GHSİM Müdürü Fatih Çintimar'ın olduğunun altını çizen TFF Bölge Baş Antrenörü Kemal Coşkun, "En büyük destekcimiz Valimiz Sebahattin Öztürk ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'dır kendilerine teşekkür ediyorum"dedib Mart ayı gibi Buz sporlarının yoğun olduğu bir dönemde salonun buzunun eritilmesinin büyük fedakarlık olduğuna işaret eden Coşkun, "3000 kişilik buz hokey salonu bilindiği üzre çok amaçlı bir salon bu salonda ki buzu 10 gün için eritip özel futsal zemini getirilecek ve şampiyonaya ev sahipliği yapılacak. GHSİM Müdürü Fatih Çintimar konuyla ilgili olarak tüm tesislerin kullanılabileceğini ve bu şampiyonaya ev sahipliği için tüm desteği vereceğini belirtmişti, bizde Valimizden Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürümüzden, Rektörümüz, Emniyet Müdürlüğü ve tüm belediyelerden aldığımız destekle ev sahipliği için başvuru yaptık. İnanıyorum ki, Ülkemiz ve Erzurum için faydalı olur" şeklinde konuştu.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'da Cem Pamiroğlu ile Sercan Görgülü'nün ziyaretinden büyük bir mutluluk duyarken, turnuvanın Türkiye ve Erzurum açısından en güzel şekilde geçmesi için gayret göstereceklerini söyledi. Çintimar, "Erzurum olarak bir çok uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Futsalı da en güzem şekilde yapacağız" dedi.
(AA-AA-Y)

18.01.2013 15:54:09 TSI

Editör: Wan Haber