Yılbaşı tatilinin bitmesine rağmen Palandöken Kayak Merkezi'nde yoğunluk yaşanırken, kar bisikleti kayak ve snowboardın ardından yeni ilgi odağı oldu.
Snowbike (kar bisikleti) ile ilgili Avrupa, Amerika, Kanada ve Japonya'da 120'ye yakın kiralama ve öğrenme noktasından sonra Türkiye'de Kartepe'nin ardından Palandöken'de de tanıtım ve eğitim verilmeye başlandı. 7'den 77'ye herkesin kolayca kayabileceği kar bisikleti için Kar Bisikleti Türkiye Temsilcisi Yamaç Ongan, Polat Renaissance Oteli'nin pistlerinde eğitim veriyor. Hayatında hiç kayak yapmayan kişilerin bile bunu yapabildiğini belirten Ongan, karda oturarak kayak yapma zevkini tattıran kar bisikletini 9 yaşındaki kızı Yosma ile birlikte tanıttı.
Kar bisikletinin kuralarının kayak ile aynı olduğunu söyleyen Ongan, öğrenilmesi çok kolay ve bir o kadar da adrenalin yüklü bir spor aktivitesi olduğunu ifade etti. Ongan, "Kar bisikletinin özelliği, tekerlekleri olmayan bisiklet. Bunlar Avusturya menşeli, Avusturya'dan getirdik. Şimdi Türkiye'de yaygınlaştırdık. İlk istasyonumuzu Polat Renaissance Oteli'nin pistinde kurduk. Bu spor dengeli, adrenalin, eğlenceli spor, fren sistemi ayrı, eğitimi var. Dersini verdikten sonra yarım saat içinde kar bisikleti ile kayarak doğada büyük zevk duyacaksınız. Ben 40 yıla aşkın kayak yaptım, ama böylesine zevkli bir kayak sporu zevkini yaşamadım. Erzurum'da artık kar bisikleti ile kayağı daha da kolaylaştırdık. Kayak sporundan daha zevkli olan kar bisikleti ile Erzurumluları, kayakseverleri Palandöken'e bekliyoruz. Kar bisikleti daha güvenli, çok rahat ve hızlı sürat yapabilme şansına sahip, hatta pist dışına kadar da çıkabiliyorsunuz" diye konuştu.
(AA-AA-CC-Y)

04.01.2013 15:36:43 TSI

Editör: Wan Haber