Kayak tutkunları kar ve dağların yeni kış sporu olan kar bisikletini Palandöken'in pistlerinde eğitim verilmeye başlandı. Türkiye'nin gözde kış turizmi merkezlerinden Palandöken pistlerinde ilk kez 'Kar Bisikleti' heyecanı başladı.
Snowbike olarak adlandırılan kar bisikleti Palandöken'in zirvesinde eşsiz doğal beyaz örtü üzerinde büyük bir heyecanla 7'den 77'ye herkesin kolayca kayabileceği Kar Bisikleti Türkiye Temsilcisi Yamaç Ongan, Polat Renaissance Oteli'nin pistlerinde eğitim vermeye başladı.
Kayak tutkunları kar ve dağların yeni kış sporu olan kar bisikletini Palandöken'in pistlerinde eğitim verilmeye başlandı. Snowbike (Kar bisikleti) Avrupa'da, Amerika'da, Kanada ve Japonya'da 120'ye yakın kiralama ve öğrenme noktasından sonra şimdi Türkiye'de Kartepe'den sonra, Palandöken'de tanıtımı ve eğitimi verilmeye başladı.

"ERZURUM'DA KAYAĞI KOLAYLAŞTIRDIK"
Hayatında hiç kayak yapmayan kişilerin bile yapabildiği, bisiklete binmek kolay ve eğlenceli olduğu belirtilen Kar Bisikleti Türkiye Temsilcisi Yamaç Ongan, yeni kayak aktivitesi snowbike ile Palandöken'de pedalı ve tekerlekleri olmayan, karda oturarak kayak yapma zevkini tattıran 'Kar Bisikleti'nin tanıtımını kızı 9 yaşındaki Yosma ile birlikte yaptı.
Kayak mantığı ile aynı kuralları olan, kızaktan farklı, öğrenilmesi çok kolay ve bir o kadar da adrenalin yüklü bir spor aktivitesi olarak zevkli bir spor olduğunu belirten Temsilci Ongan, "Kar bisikletinin özelliği, tekerlekleri olmayan bisiklet, bunlar Avusturya menşeli, Avusturya'dan getirdik.
1923 gibi eski bir tarihi var. Şimdi Türkiye'de yaygınlaştırdık. İlk istasyonumuzu Polat Renaissance Oteli'nin pistinde kurduk. Bu spor dengeli, adrenalin, eğlenceli spor, fren sistemi ayrı eğitim var. Dersini verdikten sonra yarım saat içinde kar bisikleti ile kayarak doğada büyük zevk duyacaksınız. Ben 40 yıla aşkın kayak yaptım, ama böylesine zevkli bir kayak sporu zevkini yaşamadım.
Erzurum'da artık kar bisikleti ile kayağı daha da kolaylaştırdık. Kayak sporundan daha zevkli olan kar bisikleti ile Erzurumluları, kayak sporu severleri Palandöken'e bekliyoruz. Kar bisikleti ile daha güvenli, çok rahat ve hızlı sürat yapabilme şansına sahip hatta pist dışına kadar da çıkabiliyorsunuz" diye konuştu.
(ERZ-AT-AŞ-Y)

03.01.2013 12:57:11 TSI

Editör: Wan Haber