Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ankara Ofisi'nce Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının destekleriyle Erzurum'da kış turizmi etkinliği organize edildi. 21 Ocak tarihinde Palandöken Xanadu Otel'de düzenlenen program kapsamında Palandöken, Konaklı ve Ergan kayak merkezlerine teknik geziler düzenlenecek.
Etkinliğe Avusturyalı firmaların yanı sıra Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, Avusturya Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos ve Avusturyalı basın mensupları da katılacak.
2009 2011 yılları arasında Avusturya, Türkiye'ye doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında hep birinci sırada yer aldı. Bu bağlamda en büyük yatırımlar enerji sektörüne, ambalaj ve perakende satış sektörlerine yapıldı. Kış turizmi sektöründe de büyük bir işbirliği potansiyeli bulunduğu belirtiliyor.
Turizm ve dinlence sektörlerinin Türkiye için olduğu gibi, Avusturya için de büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı'nce yapılan yazılı açıklamada, "Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ankara Ofisi, Türkiye ve Avusturya arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek için Türkiye'nin kış turizmi potansiyelini ortaya koyan bir sektör raporu hazırlamış olup, bu raporu Avusturya Ticaret Odası'nda ilgili Avusturyalı firmalara sunmuştur. Avusturya'nın turizm sektörü yaz ve kış turizminde faaliyet gösteren yaklaşık 13.000 işletmeden oluşmaktadır. 2010 yılında 1 milyon yatak ile 125 milyon geceleme gerçekleştirilirken, konukların üçte ikisi yurt dışından gelmiştir. Yurt dışından gelen toplam 22 milyon konuğun varışı sayılmıştır (2010 yılında Türkiye'deki varışlar: 28,6 milyon konuk). Avusturya'yı en fazla Almanya'dan, Hollanda'dan, İtalya'dan, İsviçre'den ve Birleşik Krallık ülkelerinden gelen yabancı konuklar ziyaret etmektedir. Kültür ve kış turizmi sayesinde dünyaca tanınan Viyana, Tirol ve Salzburg en sevilen eyaletlerin başında gelmektedir. Konukların yaklaşık üçte biri Avusturya'ya kış sporları için gelmektedir. Turizm ve dinlence sektöründen 2010 yılında GSMH'nin ,1'i (42,8 milyar Avro) elde edilmiştir. Her beş kişiden biri doğrudan veya dolaylı olarak turizm ve dinlence sektörüne bağlantılı bir şekilde çalışmaktadır.
Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ankara Ofisi, sektör temsilcilerine Sektör Raporunda ortaya konulan potansiyeli yerinde göstermek üzere 21 Ocak 2013 tarihinde Xanadu Snow White Otelinde Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının destekleriyle bir kış turizmi etkinliği organize etmiştir. 22 Ocak tarihinde Palandöken, Konaklı ve Ergan kayak merkezlerine teknik geziler düzenlenecektir. Etkinliğe aşağıda isimleri verilmiş olan firmaların yanı sıra Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, Avusturya Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos ve Avusturyalı basın mensupları katılım sağlayacaktır." denildi.
Erzurum, Xanadu Snow White Otelde 21 Ocak 2013 tarihinde başlayacak olan Avusturya Kış Turizmi Etkinliğinin açılış bölümünde Avusturya Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ birer konuşma yapacak.
Programda daha sonra Avusturyalı Katılımcıların ATC Consultants GmbH, Firma Yetkilisi Elisabeth Tanzer, Brandauer GmbH, Firma Yetkilisi Josef Brandauer, Doppelmayr Seilbahnen GmbH, Firma Yetkilisi Stefan Braendle, Duktus Tiroler Rohrsysteme GmbH, Firma Yetkilisi Stefan Ster, Ecosign Europa, Mountain Recreation Planners GmbH, Firma Yetkilisi Stefan Huter, Intermaps Software GmbH, Firma Yetkilisi Christian Vonach, Kohl & Partner Wien GmbH, Firma Yetkilisi Matthias Hautli, Pronatur GmbH, Firma Yetkilisi Steffen Mönch, Reforme-Werke GmbH, Firma Yetkilileri Reinhold Lackner, Johannes Lindenbauer, Stichaller GmbH, Firma Yetkilisi Helmut Stichaller ve Sunkid SkiliftFördertechnick GmbH, Firma Yetkilisi Emanuel Wohlfarter sunum yapacak.
Program kapsamında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Kayseri A.Ş. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Serhat Kalkınma Ajansı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Kış Turizm Merkezlerinin Tanıtımı yapılacak.
Program sonunda Avusturyalı Firma Yetkilileri ile Birebir Görüşmeler yapılacak.
(ERZ-AT-Y)

16.01.2013 16:04:49 TSI

Editör: Wan Haber