Palandöken Belediyesi, Cumhuriyet 70. Yıl İlköğretim Okulu 3/ C sınıfı örgencileri ile birlikte 'Ağaçlarımız Tek Kullanımlık Olmasın' projesiyle ambalaj ve kağıt kağıtlarını ayrı toplamak için geri dönüşüm kumbaraları oluşturulması için kampanya başlattı.
Çevre duyarlılığına azami önem gösteren Palandöken Belediyesi, tarafından ilçe de bulunan okullara, ambalaj atıklarının değerlendirilmesi amacı ile ambalaj atık kumbaraları yerleştiriliyor. Bu çalışma ile kağıt, plastik atıklarının ayrı ayrı bölümlerde toplanması sağlanacak. İlk aşamada pilot okul olarak seçilen ve projenin mimarları olan Cumhuriyet 70. Yıl İlköğretim Okulu 3/C sınıfı öğrencileri Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutları, okullarına davet ederek projeye start verdi. 2013 yılı sonuna kadar Palandöken İlçesinin okullarının tamamına geri dönüşüm kumbaralarının yerleştirileceği kaydedildi.
TÜM İLÇEDE PROJE YAYGINLAŞTIRILACAK
Konu ile ilgili bilgi veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,"Palandöken sınırları içerisinde tüketim sonucu oluşacak kâğıt, karton, plastik, süt kutusu gibi ambalaj atıklarının kaynağında yani evlerde, iş yerlerinde, okullarda, hastanelerde, satış noktalarında vb. ambalaj atığı oluşturan noktalarda diğer atıklardan ayrı olarak toplanması sağlanacaktır. Ayrı toplanan bu atıklar ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliğine göre uygun olarak tasarlanmış iç mekân kutusu, kumbara, kafes ve poşetlerde biriktirilecektir. Bu bağlamda Palandöken Belediyesi sınırları içerisinde ambalaj atıklarının ayrı toplanması taşınması ve ayrıştırılmasına yönelik alt yapı çalışmalar başlatılmıştır. İlk etapta Palandöken İlçemiz de pilot uygulamasın da Cumhuriyet 70. Yıl İlk Öğretim Okulu 3/C sınıfı öğrencilerin konuya hassasiyetleri, duyarlılığı ve proje ortaklarımızdan olduğu için ilk uygulamamız bu okuldan başlatarak tüm okullarımızda ve ilçemizin geneline yayacağız. Toplanan her 1 ton kâğıdın yaklaşık 17 tane 35 yaş ağaçtan üretilen kağıda eşit. Başka bir değişle 1 ton ağaç 2 bin 110 litre benzin, 4 bin 120 kwh elektrik ve 26 bin litre su tasarruf sağlıyor" şeklinde bilgi verdi.
ÇOCUKLARA OKULAR DA DAĞITILAN SÜT KUTULARI DA TOPLANACAK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen 'Okul Sütü Programı' ile ana sınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak için dağıtılan sütlerin boş kutularını toplanmasını amaçlandığını belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar," İlçemiz de 12 bin 698 öğrenciye haftada üç gün süt dağıtımı yapılıyor buda ayda 152 bin 376 adet toplu olarak değerli ve kaliteli atık çıkıyor demek Haziran ayına kadar bu boş süt kutularını da toplayarak değerlendirmek istiyoruz" dedi. Cumhuriyet 70. Yıl İlköğretim Okulu ziyaretinde öğrencilere çeşitli hediyeler veren Başkan Bulutlar, öğretmelerine ve öğrenicilere çevreye duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
(ERZ-AA-Y)

19.02.2013 12:39:36 TSI

Editör: Wan Haber