Palandöken Belediyesi, ilkini 2011'de yayınladığı Erzurum Şehir Takvimini, 2013 yılı için de güncelleyerek yeniden yayımladı.
Takvimi Erzurum halkının hizmetine sunan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, şehrin tarihine ve kültürel yaşamına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Bulutlar, söz konusu takvimin 365 yaprak ve yaklaşık 730 sayfalık bir ansiklopedi niteliğinde olduğunu belirtti. 2011 ve 2012 yılı takvimlerinin yaprakların da yer alan şehrin sosyokültürel hayatından kesitler beğeni kazanması üzerine üçüncüsünün yayınlamaya karar verdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Bulutlar, "2011'de Erzurum da bir ilki gerçekleştirerek Erzurum şehir takvimi hazırlatarak, bastırdık. 365 yaprak yaklaşık 730 sayfalık küçük bir Erzurum ansiklopedisi mahiyetinde olan bu takvim gerek Erzurum'da gerekse ülkemizde ilgiyle karşılandı. Yıl boyunca yoğun talepte bulunulan takvimimiz Başkan Yardımcımız tarihçi Muzaffer Taşyürek tarafından tekrar güncellenerek ve gözden geçirilerek, yeni bir formatta tekrar hazırlanarak gerek ilimizde gerekse yurt genelinde halkımıza, kurumlarımıza, derneklerimize dağıtılacak." dedi.
Takvimin Erzurum'da tarihi, turizmi, sosyal hayatı, gelenekleri, görenekler, milli ve manevi değerleri, siyasetçileri, devlet adamlarını, manilerimizi, türkülerimizi, şiirlerimizi, ninelerimizin ve yemeklerimizin yer aldığı küçük bir Erzurum ansiklopedisi olduğunu kaydeden Başkan Bulutlar, takvim hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Ermeni mezaliminden, Sarıkamış harekatına, Erzurum'un kurtuluşundan, Milli Mücadele-Erzurum Kongresi'ne kadar birçok önemli olay takvimimizde yer almaktadır. Takvimimiz yerel takvimi de kapsamaktadır. Erzurum'da iklim olarak yaşanan günler de takvimde yer almaktadır. Namaz vakitlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın hesapladığı namaz vakitleri esas alınmıştır. Her sayfada Erzurum'un geçmişiyle günümüzü mukayese ettirecek fotoğraflar yer almaktadır. Ön sayfasındaki kronolojik bilgiler Erzurum tarihiyle ilgili tarihi bilgilerdir." Diye konuştu.
(ERZ-AT-Y)

03.12.2012 11:07:06 TSI

Editör: Wan Haber