Palandöken Belediyesi, yaşamı olumsuz etkileyen tipi ve kar yağışı sonrasında kar temizleme çalışmalarına mevcut iş makineleriyle birlikte 8 adet yeni iş makinesi kiralayarak ve 2 adet yeni kepçe satın alınarak aralıksız devam ediyor.
Vatandaşların mağdur olmaması için cadde ve sokaklarda geniş araç filosu ve donanımlı ekipleriyle kar temizleme çalışmalarını gece gündüz sürdüren Palandöken Belediyesi vatandaşlarla el ele çalışıyor. Hafta sonunda etkili olan kar yağışının ardından çalışmalarına 24 saat aralıksız devam eden Palandöken Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tüm cadde ve sokaklarda 140 ekip kaldırım ve yol kenarlarını temizleme, 3 ekip ise tuzlama çalışmalarını yürütüyor. Fen İşleri Müdürlüğü'nce aralıksız yürütülen karla mücadele çalışmalarına Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor. 3 adet tuzlama aracı, 4 adet greyder sıyırıcı araç, 8 adet büyük kepçe yükleyici, 2 adet bıçaklı kamyon 1 mini loder ve 8 kamyon ile hizmet veriyor. Kar temizleme çalışmaları ilçe sınırları içerisinde devam ederken, hastaneler, sağlık ocakları, okullar, kamu kurum ve kuruluşlarının olduğu bölgelerde yoğunlaştırılıyor. Vatandaşların da destek verdiği kar temizleme çalışmalarında, cadde üzerinde işyerleri bulunan vatandaşlar, dükkanları önündeki kar ve buzları biriktirerek belediyeye ait iş makinelerinin almasına katkı sunuyor.
KAR MÜCADELESİNE YENİ ARAÇLAR ALINDI
Palandöken Belediyesi, Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortam oluşturması adına karla mücadelesi için 8 adet yeni iş makineleri kiraladı ek olarak 2 yeni iş makinesi satın alarak kar temizleme çalışmalarına dahil etti.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Belediye olarak tüm birimlerimizle aylar öncesinden karla mücadele için hazırdık fakat yağan kardan ziyade şiddetli esen rüzgârın oluşturduğu tipi insan gücüyle yapılan çalışmalarımızı bir gün aksattı. Ama iş makinelerimiz tipiye rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürdü. İlçemizin bazı semtlerin de ve mahallelerin de kar kalınlığı yer yer tipinin etkisiyle de 1 ile 1.5 metreyi bulan yerlerimiz oldu. Kar yağışı ve Tipinin durmasıyla birlikte gece gündüz demeden 24 saat boyunca çalışmalarımız devam etti. Şuanda 17 merkez Mahallemizin ve 19 Köy Mahallemizin tüm yolları açık. Karla mücadele çalışmalarımız daha hızlı ve etkin olması için iş makinesi kiralama yoluyla 8 adet iş makinesi alınarak çalışmalara dahil edildi. Ayrıca daha önceden sipariş ettiğimiz 2 yeni iş makinemiz hafta sonu araç filomuza katacağız. Amacımız ve gayemiz samimiyetle etkin bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Bu gayemize ve samimiyetimize güvenen ve bizlere destek olan vatandaşlarımıza ve kamuoyuna teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
VATANDAŞTAN PALANDÖKEN 'E DESTEK
Palandökenli vatandaşlar Palandöken Belediyesi ekiplerinin kar temizleme çalışmaları karşısında teşekkürlerini dile getirerek belediye ekiplerine kendileri de yardımcı oldular. Palandöken Belediyesinin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten esnaf ve vatandaşlar, "Hafta sonu etkili olan tipi ve kar yağışı nedeniyle iş yerlerimize gelmekte zorlanacağımızı düşünüyorduk. Ama Palandöken Belediyemizin her işte olduğu gibi bu işte de sistemli hareket ettiğini görüyoruz. Şuan yollarımız açık ve tertemiz olmuş durumda. Belediyemiz gerçekten çok güzel çalışıyor. Başta Belediye Başkanımız Sayın Orhan Bulutlar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.
(ERZ-AT-Y)

09.01.2013 12:37:22 TSI

Editör: Wan Haber