Kosova ile Pakistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasını öngören anlaşma imzalandı.
Anlaşma, Kosova'da misafir bulunan Pakistan'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Malik Amad Khan ile Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj tarafından imzalandı.
Pakistan Devlet Bakanı Khan, Kosova'ya gerçekleştirdiği resmi ziyareti esnasında Priştine'de, evsahibi Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj ile bir araya geldi.
İki ülke arasında işbirliğin geliştirilmesi imkânlarının ele alındığı görüşme ve anlaşmanın imzalanmasının ardından basın toplantısı düzenlendi. Kosova ziyaretini tarihi bir ziyaret olarak değerlendiren Pakistan'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Malik Amad Khan, ilk defa bir Pakistanlı mercinin Kosova'yı ziyaret ettiğini belirtti. "Bir ülkenin bir ülkeyi tanımasından bir ay sonra bir Bakan'ın o ülkeyi ziyaret etmesi çok önemlidir" şeklinde konuşan Pakistanlı Bakan, bir ay dolmadan tanıdıkları Kosova'yı ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.
İki ülke arasında her alanda işbirliğinin geliştirileceğini kaydeden Bakan Khan, ilişkilerini, hükümetler arası, parlamentolar arası ve heyetler arası ziyaretlerle ilk sırada da, insanların kaynaşmasıyla güçlendireceklerini belirtti. Pakistan'ın Kosova'yı her sahada destekleyeceğini kaydeden Devlet Bakanı Malik Amad Khan, Kosova'yı tanıyan ülkeler sayısının artması için ülkesinin gereken gayreti göstereceğini söyledi.
Kosova'yı tanıması ve desteklemesinden dolayı teşekkürlerini ifade eden Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Pakistan gibi çok önemli bir ülkenin Kosova'yı tanımasının mutluluk verici olduğunu belirtti.
Pakistan'dan yapılan bu ziyaretin de ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Bakan Hoxhaj, "iki dost ülke, aralarında çok yönlü ilişki ve işbirliğini geliştirmeye odaklanacak. Bu, iki ülkenin halkları için de yarar olacaktır" İfadesini kullandı.
Kosova diplomasi şefi Enver Hoxhaj, Pakistan'ın, Kosova'yı tanımakta tereddüt eden ülkelere iyi bir örnek olacağını umduğunu belirtti.
Pakistan, 2012 yılının Aralık ayında Kosova'yı resmen tanıdı.
(EK-CTŞ-D)

27.01.2013 17:44:35 TSI

Editör: Wan Haber