-Bugün Pakistan'ın Peşaver kentinde hükümet binasına bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Organize saldırıda en az 5 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı.
Saldırı boyunca Pakistan Hükümeti'nin kabile bölgelerindeki temsilcisi Muttahirzeb Han'ın yerleşkesinden etkili patlama ve silah sesleri duyulduğu bildirildi. Hadiseye şahit olanlardan alınan bilgilerde saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunun resmi güvenlik görevlisi olduğu belirtildi. Yetkili mercilerin yaptığı açıklamada, kabile ve hükümet temsilcilerinin toplantı yapacağı yerleşkeye 2 canlı bombanın giriş yaptığı, duyulan silah sesinin ardından canlı bombaların üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu büyük patlamaların oluştuğu bildirildi. Kabile temsilcilerinden Niyaz Ahmed Han hadisenin nasıl oluştuğuna yönelik olarak '' Silah ateşi başladığında toplantı yapıyorduk ve toplantıya dışarıdan da birileri katılmıştı. Silah ateşinin ardından 2 büyük patlama gerçekleşti. Sonra tekrar yoğun silah ateşi başladı. Biz güvenlik görevlileri tarafından ofisin içine sığınmamız konusunda uyarıldık çünkü teröristler hükümet binasına saldırmıştı.'' şeklinde konuştu. Niyaz Ahmed Han ayrıca yerleşkede 2 adet ceset gördüğünü de ekledi. Saldırıda Han'ın yardımcılarından Halid Mümtaz Kundi de yaralandı.
Peşaver'de hükümet binasına düzenlenen saldırıyı henüz herhangi bir örgüt üstlenmedi. Fakat genellikle benzer saldırıları Pakistan Taliban'ı üstleniyor. Bazı yetkililer saldırının bazı tutukluların salıverilmesi için düzenlenmiş olabileceğini düşünüyor. Dini ve mezhepsel kaynaklı silahlı gruplar Pakistan'da seçimler öncesi birçok saldırının altına imza atıyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü de Pakistan'ın Ketta kentinde düzenlenen saldırıda 85 kişi hayatını kaybetmişti.
(AS-ES-D)

18.02.2013 17:10:03 TSI

Editör: Wan Haber