Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber-Paktunva eyaletinde, iktidarda bulunan Ulusal Awami Partisi (ANP) lideri Şekil Ömerzay'ın içinde bulunduğu konvoya düzenlenen bombalı saldırıda 12 kişi yaralandı.
Charsadda bölgesinde uzaktan kumandalı bombayla gerçekleştirilen saldırıda yaralananlar arasında Şekil Ömerzay, babası ve eski milletvekili Beşir Ömerzay ile konvoya eskortluk eden 3 polisin de bulunduğu bildirildi. ANP yetkilileri, Şekil ve Beşir Ömerzay ile diğer yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı. Konvoyun, Beşir Ömerzay'ın mahkemede bir duruşmada ifade vermesinin ardından geri dönüş yolunda saldırıya uğradığı kaydedildi.
Hayber-Paktunva Eyaleti Enformasyon Bakanı Meyan İftikhar Hüseyin, saldırının muhaliflerince gerçekleştirilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, "Duruşmanın ardından bu yoldan geçeceği biliniyordu. Dolayısıyla bombayı buraya yerleştirmişler" dedi.
Bir görgü şahidi ise, "Buraya yakın bir yerde yaşıyorum. Bir patlama duydum. Hemen buraya geldim. Aracın içinde yaralı insanları gördüm" dedi. Diğer bir görgü şahidi ise, "Bomba önceden yerleştirilmiş. Eski eyalet bakanlarından Şekil Ömerzay'ın konvoyu buradan geçerken patlama oldu. Araç hurdaya döndü" diye konuştu.
(İHA-OK-D)

12.01.2013 17:21:34 TSI

Editör: Wan Haber