Pakistan'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Malik Amad Khan, Kosova resmi ziyaretinin 2. gününde Kosova liderleri tarafından kabul edildi.
Kosova ile Pakistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasına dair anlaşmanın imzanlamsının ardından Pakistan Dışişleri Bakanı Malik Amad Khan, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi ve Başbakan Hashim Thaçi tarafından ayrı ayrı kabul edildi.
Geçen yılın Aralık ayında Kosova'yı resmen tanıyan Pakistan'ın, Kosova halkının bağımsızlık iradesine saygı gösterek tanımayı gerçekleştirdiğini kaydeden Bakan Khan, Kosovalı siyasilerle basına kapalı olarak yaptığı temaslarda, iki ülke ve iki halk arasında ilişki ve işbirliğin geliştirilmesi açısından çok önemli bir adım atıldığını kaydetti. Kosova liderleri de, Kosova'nın Pakistan tarafından tanınmasının önemine vurgu yaparak, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfanın açıldığını belirtti.
Görüşmelerde iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının, Kosova ile Pakistan arasında çok yönlü ilişki ve işbirliğin kurulmasına güçlü bir zemin oluşturacağı ifade edildi.
Bu temasların tarihi tarafı ise Pakistanlı bir siyasi makamın ilk defa Kosova'yı ziyaret ediyor olması.
(EK-CTŞ-D)

28.01.2013 17:16:42 TSI

Editör: Wan Haber