Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, bölge coğrafyasının merkezi konumundaki Elbistan, yakın zamanda gerçekleşecek dev yatırımlarla aynı zamanda bir enerji merkezi haline de geleceğine dikkat çekerek "Bu bölgenin bir havaalanına ihtiyacı var" dedi.
Elbistan'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Pakdil, ilk olarak Elbistan Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Burada Başhekim Dr. M. Fatih Kılaç ve diğer yöneticiler tarafından karşılanan Pakdil, yapılan çalışmalar ve istekler hakkında bilgi aldı. Pakdil, hastane yönetimine hayırlı olsun dileklerini de iletti.
Daha sonra AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Pakdil ve beraberindekileri, parti yöneticileri, İl Genel Meclis Üyeleri ve partililer karşıladı.
AK parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, "Sayın Milletvekilimiz Nevzat Pakdil'e, bölgemize yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Özellikle doğalgaz, fakülte, bölge hastanemiz ile ilgili hizmetlerden dolayı teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Daha sonra söz alan Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük de yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Elbistan'ımız AK Parti döneminde güzel hizmetler alıyor. Bunlardan bir tanesi, Kalealtı yol ayrımından Nurhak yolu Çöplük mevkiine kadar olan duble yol ve sıcak asfalt çalışmasıdır. Ayrıca Ekinözü tünelinin de programa alındığını biliyoruz. Son 3-4 yılda Elbistan'ımızı kendi çapında bir cazibe merkezi haline geldi. Bu noktada belediyemiz olarak yaptığımız çalışmalara da pozitif anlamda değerli milletvekillerimiz katkıları vardır. Elbistan'ımızda artık tek araç ile Karaelbistan'daki devlet hastanesine gidilmesi konusunda olumlu adım atan halk otobüsleri kooperatifine teşekkür ediyorum. Bu konuda Karaelbistan'daki taşımacı arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Ulaşım anlamında Elbistan Belediyemizin alacağı otobüsler Mart ayında devreye girecek" dedi.

TÜRKİYE'DE İSTİKRAR VAR
Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Türkiye'nin bir istikrar adası haline geldiğini ifade ederek, birçok ülkenin Türkiye'de yatırım yapmak istediğini söyledi.
Pakdil, "Türkiye'deki sağlık çalışmalarından hepimiz ziyadesiyle memnunuz. Eğitim durumuna bakınız. Bütün illerin üniversitesi oldu, üniversite sayısı katlanarak arttı. Kimi çocuklar okuyabilmek için soluğu yurt dışında alıyordu. Kapalı olan kızlarımız yurt dışına gidiyordu. Bunların hepsi gerçekleşti. Gittiğimiz yollara bakın. Ulaşım hizmetlerindeki farkı görüyorsunuz. Türkiye kendi uydusunu fırlatma noktasına geldi. Türkiye bu başarıya istikrarı ile ulaştı. Siyasal bir iktidar var, siyasal bir istikrar var, güç var, birlik var, beraberlik var. Dışarıdaki bir insan sizinle bir anlaşma yaparken Türkiye Cumhuriyeti'nin bu anlaşmaya sadık kalacağına inanıyor ve sizinle masaya oturuyor. Düşününüz ki; geçen bizimde katıldığımız Arap Emirlikleri ile Elbistan-Afşin termik santralleri ile ilgili olarak yapılacak milyar dolarlık yatırımları düşününüz. Bu yatırımların Türkiye'ye kazandıracağı oran 12 milyar dolar. O ülkeler, bu ülkede istikrar olmasa getirip buraya yatırım yapar mı? Yarınını görmeyen insan yatırım yapar mı? Özel sektör aynı şekilde yatırımlarını yapar mı? Biliniz ki Türkiye burada bir istikrar adacığı haline dönüyor. İşte Kahramanmaraş'ın merkezindeki OSB'nin kaynağı yetmiyor, Elbistan'da bir OSB'miz var. İleri ki aşamada Tomsuk'ta bir OSB'miz olacak. Bu süre zarfında Kahramanmaraş teşvik imkanlarından en iyi şekilde faydalandı" diye konuştu.
Elbistan ve Afşin bölgesinin yakın bir zamanda Türkiye'nin enerji üssü haline geleceğini dile getiren Pakdil, artık karayolu ile uzun seyahatlerin yapılmadığını belirterek, bu bölgeye bir havaalanı yapılması için hep birlikte konuyu gündeme getirdiklerini söyledi.
Pakdil, şöyle konuştu:
"Elbistan'ı bu coğrafyanın merkezi olarak ele alacak olursak, Darende, Gürün, Göksun, Afşin, Ekinözü, Nurhak, Tufanbeyli ve Sarız bu bölge çok büyük bir potansiyele ulaşıyor. Buradaki termik santralimize yapılacak olan yatırımlarla birlikte burada çok ciddi anlamda bir enerji üretimi olacak. Burası bir enerji merkezi haline gelecek. Bölgeye artık ne kadar zamanda olur, ne kadar zamanda gerçekleşir onun gayreti içinde oluruz ama bu bölgenin bir havaalanına ihtiyacı olduğunu hep birlikte seslendiriyoruz. Bu bölgeye bir havaalanı gerekiyor çünkü bu gelecek-gidecek olan yabancıların gelmesi gitmesi için artık insanlar raylı sistemle, havayolu ile veya varsa deniz yolu ile seyahat ediyorlar. Karayolu ile çok uzak seyahatler kalkmış durumda. Bu bakımdan bunun gayreti içinde oluyoruz."
Bölgeye bir de üniversite kurulması için çaba harcadıklarını da belirten Pakdil, "Türkiye'de şuanda ilçelere vakıf üniversiteleri dışında üniversite açılmıyor. Bölgenin birde üniversiteye ihtiyacı var. Bizde hep beraber gayret ederek, çalışarak bir üniversiteyi kazanmamız gerekiyor. Bölgenin çevresi ile birlikte bu yatırımlara kavuşması lazım" diye konuştu.
(OZR-AKL-Y)

12.01.2013 15:42:28 TSI

Editör: Wan Haber