Bugün sabah saatlerinde müracaat dosyasını HDP Van İl Başkanlığı Seçim Komisyonuna teslim eden Selami Özyaşar, Halkların birlikte yaşama umudu, barışın ve özgür yaşamın güvencesi olarak gördüğü  HDP’de adaylık müracaatında bulunduğunu belirterek “Halkların Demokrasi Partisi farklı inanç sistemlerinin yaşam bulduğu, eril zihniyete karşı tutumu,  gençlerin, ezilenlerin, ülkedeki emek ve hak mücadelesinin yanında olan tek siyasal partidir. 


Ortadoğu da yaşanan kaosun bölge ve dünya ülkelerine uzun süre tehdit olacağı aşikardır. Bu vahşet ortamında farklı kültürlerin birlikte mücadelesi halkların tek kurtuluş çaresidir. Bu koşullarda bu siyasal hareketin bir üyesi olmak her yurtsever vatandaşın olmazsa olmaz görevidir” dedi. 
Halkların Demokrasi Partisi Van Milletvekili Adayı Selami Özyaşar, adaylık müracaatı ile birlikte kentte bulunan Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleri ile görüşmelere başladı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret eden Özyaşar, Van TSO’nun kent ekonomisin de önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Özyaşar, Bölgedeki sosyal, toplumsal ve kültürel sorunların yanında ekonomik sorunlarında ivedi bir şekilde çözüm beklediğini ifade ederek “Bölgemiz uzun yılların verdiği ihmalle maalesef her alanda olduğu gibi ekonomik anlamda da oldukça mağduriyetler yaşamaktadır. Bugünkü çıkmaz durum bir kader değil, yılların ihmalidir. Bu nedenle kentin tüm kurum ve kuruluşlarının söylemleri ve çalışmaları çok önemlidir. Van TSO bu kentin ekonomisin yöneten önemli bir aktördür” dedi.


Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’da adaylık başvurusunda bulunan Selami Özyaşar’a başarılar dileyerek “Geçmişte kent konseyi ve benzeri organizasyonlarda kendisi ile birlikte çalışma fırsatımız oldu. Hocamızın kentin ekonomik ve sosyal yaşamına katkı sunacağından kuşkumuz yoktur.  Bizim tüm adaylardan ve vekillerden beklentilerimiz aynıdır. Bu kenttin sorunlarını kendinize dert edinin. Aldığınız sorumluluk bir vebaldir ve bu vebalin altında kalmamak için çok çalışılması gerekmektedir.” Dedi. 

Editör: Wan Haber