TSK’de bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, eski Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Akın Öztürk gözaltına alındı. Ankara’da tutulduğu bildirilen Akın Öztürk, yakınları aracılığıyla yaptığı açıklamada, kalkışmanın başlamasından kısa süre sonra bulundukları yere ulaşarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte hareket ettiğini, darbe girişiminde yer almadığını belirtti.

Vücudunda morluklar var

Öte yandan Ankara Terörle Mücadele Şubesinde işlemleri süren Öztürk’ün ilk görüntüleri ortaya çıktı. Elleri arkadan kelepçeli ve yalın ayak olan Öztürk’ün vücudundaki yara izleri de dikkat çekti.

Öztürk, Balyoz operasyonu sonrasında birçok komutanın tutuklanmasının ardından Korgenerallik rütbesinden Orgeneralliğe yükseltilerek 2013 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na getirildi. İki yıl komutanlık yaptıktan sonra Ağustos 2015’e görevi Orgeneral Abidin Ünal’a devretti. Orgeneral Öztürk, kalan bir yıllık görev süresini YAŞ üyesi olarak devam ettirip önümüzdeki 30 Ağustos’ta emekli edilecekti.

Ankara’da gözaltında bulunduğu bildirilen Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk, yakınları aracılığıyla açıklama yaptı. Öztürk’ün açıklaması şöyle:

“Yüksek Askerî Şura üyesi olarak milletinin emrinde olan ben Hava Orgeneral Akın Öztürk; kalkışma başladıktan itibaren kısa süre içerisinde bulundukları yere ulaşarak sürekli bir şekilde Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte hareket ettim ve yanında bulundum. Milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu darbe girişiminin hiçbir aşamasında yer almadığım gibi, ülkemiz açısından en az zararla atlatılabilmesi için elimden geleni yaptım. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal’ın isteği üzerine faillerle bizzat münazara ederek bir an önce hatalarından dönmeleri için gayret sarf ettim”

Cumhuriyet

Editör: Wan Haber