Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, genç işadamlarına tecrübelerini anlattı.
Bir sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen 'Tecrübe konuşuyor' söyleşisine katılan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, topluma karşı sorumlulukların yerine getirilmesi için sivil toplum kuruluşlarında yer almanın gerektiğini ifade etti. Öztürk, "Özellikle gençlerin yaşadığı topluma görevlerini yerine getirebilmeleri için sivil toplum kuruluşlarında yer almaları sosyal bir görevdir. Bu görev aynı zamanda birlikte hareket etme imkanı da sağlayacaktır. Bu açıdan genç işadamlarının birlikteliğine her zaman destek verdik. Sizlerin bu birlikteliği şehrimiz ve ülkemizin gelişimine de katkı sağlayacaktır" dedi.
Türkiye ekonomisini değerlendiren KTO Başkanı Öztürk, dünyanın içinde bulunduğu kriz ortamında Türkiye için yeni fırsatlar doğduğunu söyleyerek, "Dünya 2007 yılında başlayan krizin etkilerini henüz atlatamadı. Ülkemiz ise 2011'de dünyada en fazla büyüyen ikinci ülke oldu. Dünya ekonomisinden etkilenen Türkiye'nin 2012 yılında büyümesi yavaşlasa da bu dönemde istikrarını koruması gelecek için umut aşılamaktadır. Şu an dünyanın en sağlam ekonomilerinden biriyiz. Ülke olarak 2023'te hedeflerimize ulaşacağız. Genç işadamlarımızın da Türkiye'nin 2023'teki büyüklüğüne göre planlarını yapmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Son on yıllık dönemde Türkiye'nin en büyük kazancının Anadolu ekonomisinin uyanması olduğunu söyleyen Öztürk, bu uyanışta hükümetin Anadolu ekonomisini desteklemesinde büyük payı olduğunu vurguladı. Başkan Öztürk, "Ülkemizin 2023'teki hedeflerine ulaşması için Anadolu şehirlerinin katkısı en üst seviyede olacaktır. Son on yılda Anadolu'ya yönelik olumlu ekonomik politikalar Konya'nın da aralarında bulunduğu Anadolu şehirlerini ön plana çıkarmıştır. Konya son on yılda bu olumlu ortamda Türkiye ortalamasının üzerinde büyüme göstermiştir ve önümüzdeki on yılda da ortalamanın üzerinde büyümeye devam edecektir. Konya'daki tüm gençlerimize tavsiyem gelecek hedeflerini Konya'ya yönelik oluşturmalarıdır. Çünkü şehrimize yapacakları yatırımların karşılığını fazlasıyla alacaklar" diye konuştu.
(İP-Y)

03.02.2013 10:51:33 TSI

Editör: Wan Haber