Bandırma Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (BANSİAD) aralık ayı olağan toplantısının konuğu AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan oldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan BANSİAD Başkanı Hakan Öztürk, Büyük Şehir Kanunu ile birlikte Bandırma ile Balıkesir'in yerel yönetim açısından yeni bir organizasyona gireceğine dikkat çekerek, "Bu yeni dönemde geliştireceğimiz iş birlikleri ve projelerle Bandırma'yı en ileri seviyeye taşımak en büyük hedefimiz olacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı araştırmalarda Bandırma ilçesinin ekonomik gelişmişlik açısından Türkiye'deki bazı illerin dahi önünde çıkması hep övündüğümüz bir konu olmuştur. Umarım bu yeni kanununla Bandırma daha da gelişir" dedi.
Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan ise, kendi konuşmasından ziyade iş adamlarının sorularını cevaplamak istediğini belirterek, kendisine iş adamları tarafından yöneltilen soruları tek tek not aldı. Denizcilik Fakültesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Öztaylan, "Ben Denizcilik Fakültesi kurulmasının bu kadar zor olduğunu bilseydim vallahi de billahi de kurdurtmazdım. Oraya Ziraat Fakültesi kurdursaydık şimdiye kadar mezun verirdi" diyerek, artık Balıkesir Üniversitesi'nin doğum yapmak zorunda olduğunu, bundan sonra Bandırma'da üniversite kurulacağını söyledi.
Öztaylan, Bandırma'da ihtiyaç duyulan 48 derslikli bir okul binasının liseler vadisine yapılarak eğitim meselesinin çözüme kavuşacağını belirterek, "KEV ile bu konuda bir toplantı yaptık. Kendilerinden şu anda Bahçeşehir Koleji'nin arkasında bulunan Kemal Pireci Lisesi'nin yerini vermek karşılığında liseler vadisine 48 derslikli bir okul binası yapmalarını istedik. Bu binayı yaptığımızda Bandırma'da bulunan üç Anadolu Lisesi'nde okuyan bin 800 öğrenciyi bu okulda toplayacağız. Ardından Vecihibey ve Bandırma ilköğretim okullarını ŞMG Lisesi'nin binasına taşıyıp Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nü de Bandırma İlköğretim Okulu'nun şu an kullandığı sahildeki binaya taşıyacağız. Vecihibey İlköğretim Okulu'nun arazisini de TOKİ'ye verip, oraya liseler vadisine 10 adet okul yapması karşılığında iş merkezi yapmasını sağlayacağız. Bir sonraki hedefimiz ise şu anda Edincik Belediyesi mücavir alanında bulunan, fakat Büyükşehir Kanunu ile Bandırma Belediyesi'ne geçecek olan Recep Gençer Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin olduğu alana teknik liseler vadisi yapmak" diye konuştu.
(TK-MŞ)

26.12.2012 14:06:27 TSI

Editör: Wan Haber