Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Nevşehir İli Avanos İlçesi Özkonak Belde Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.
Özkonak belediyesinde gerçekleşen imza törenin de bir konuşma yapan Sendika Şube Başkanı Halil Özdemir, Özkonak Belediyesinde yeni teşkilatlandıklarını ve ilk defa toplu sözleşme imzaladıklarını söyleyerek, "Bir yıl süre ile imzalanan toplu iş sözleşmemizde taban ücretleri 63 TL olan işçi arkadaşlarımızın taban ücretlerini 73 TL'ye yükselterek, sosyal haklarda ise yüzde 20'ye varan ücret artışı sağlanmıştır. Sözleşmemizin yürürlüğe girmesiyle birlikte 1.700 TL alan bir üyemizin maaşı 1.940 TL civarı olacaktır. Sözleşmemiz Özkonak Belediyemize ve arkadaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.
Özkonak Belediye Başkanı Osman Kutay'da "İmkanlarımız doğrultusunda en güzel zammı işçilerimize verdiğimize inanıyoruz. Hizmet-İş Sendikasını kendi sendikamız gibi görüyoruz. İnşallah bundan sonra daha iyi sözleşmeler yapacağız. Çalışan arkadaşlarımızda bu zamları hak ediyorlar. Her iki tarafa da sözleşmemiz hayırlı olsun" diye konuştu.
(AÖ-Y)

15.01.2013 13:15:35 TSI

Editör: Wan Haber