Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda polis ve avukatlar arasında yaşanan arbedeyle ilgili olarak Özgürlükçü Hukukçular Derneği yazılı açıklama yaparak adliye içerisinde avukatlara yapılan müdahaleyi kınadıklarını belirtti. Başsavcılığın olay günü yaptığı açıklamada "Adalet Sarayının ana girişindeki cam kapıların kırıldığı tespit edilmiştir" şeklindeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, ana girişteki cam kapının daha önceden kırık olduğu belirtildi.
Özgürlükçü Hukukçular Derneği tarafından 18 Şubat'ta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda çevik kuvvet polisi ve avukatlar arasında yaşanan arbedeyle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada DHKP/C operasyonu kapsamında 9 avukatın tutuklanmasını protesto etmek amacıyla adliyede açıklama yapıldığı, açıklamanın ardından tahliye talebinde bulunmak için avukatların 7'nci kata çıkmak istedikleri belirtildi.
Adliyenin 2'nci katta bulunan merdivenin önünün çevik kuvvet polisleri tarafından kapatıldığı ve bazı avukatların gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, "Çevik kuvvet polisleri tarafından adliye içerisinde avukatlık mesleğini yapan meslektaşlarımıza karşı biber gazı kullanılmıştır" denildi.
Adliye içerisinde yaşanan olaylara ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı açıklama hatırlatılarak "Açıklamadan anlaşıldığı kadarıyla kolluk birimleri tarafından savcılık makamı yanlış yönlendirilmiştir. Zira,açıklamada yer alan sloganların büyük bölümü meslektaşlarımız tarafından atılmadığı gibi, günler öncesinde zaten kırık olan adliye ana giriş cam kapısı da meslektaşlarımız tarafından kırılmamıştır. Bu hususlar adliye kamera görüntülerinden de açıkça anlaşılacaktır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamayı kabul etmek mümkün değildir" ifadeleri kullanıldı.
"Meslektaşlarımız dilekçe vermek için özgürlük hakimliğine giderken yani ortada bir gösteri ve yürüyüş yokken polis saldırısına maruz kalmıştır" vurgusu yapılan açıklamada, avukatlara yapılan müdahalenin kınandığı belirtildi.
(YM-ET-Y)

20.02.2013 14:04:31 TSI

Editör: Wan Haber