Memur-Sen Sincik Şubesi Başkanlığı tarafından başlatılan "Özgürlük için 10 milyon imza" kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Memur-Sen Sincik Şubesi olarak imza kampanyasına destek vermeye çalıştıklarını söyleyen Memur-Sen Sincik Şubesi Başkanı Nevzat Yiğit, şöyle konuştu: "Konfederasyonumuz Memur-Sen, 'Özgürlük için 10 milyon imza' adıyla kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için imza kampanyası başlattı. Konfederasyon genel merkezinde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen olarak, kuruldukları günden beri temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduklarını ve bu anlayışla 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' adını verdikleri kampanyayı başlattıklarını söyledi. Gündoğdu, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik."
Yiğit, toplumsal mutabakatın sağlandığını önümüzdeki tek engelin yasal düzenlemeler olduğunu, kamusal alan sınırlaması olmadan kişisel hak ve özgürlükler bağlamında her türlü engelin kaldırılması ve düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Yiğit, kampanyanın başlatıldığı ilk günde Sincik gibi küçük bir ilçede bin imza toplandığını, halka ulaşarak bu sayının çok kısa bir sürede daha üst rakamlara çıkacağını ifade etti.
(CK-HO-Y)

11.01.2013 15:34:13 TSI

Editör: Wan Haber