Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin zihinsel engelli çocuk ve gençlerin toplumsal yaşama katkılarını artırmak için oluşturduğu Özgür Yaşam Grubu'nda ikinci mezunlar sertifikalarını aldı.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın toplumsal yaşama katılımda yetersiz kalan zihinsel engelli çocuk ve gençlerden oluşan Özgür Yaşam Grubu Projesi'nde ikinci dönem mezunları için sertifika töreni düzenlendi. Törene Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Sözen, yeni mezunlar ve aileleri katıldı. Emin Sözen, büyükşehir belediyesi olarak ürettikleri her projede engellileri göz önünde bulundurduklarını ifade etti.
Özgür Yaşam Projesi'yle engelli gençleri desteklediklerini belirten Sözen, bu projenin bireylerin bağımsız yaşamalarına ve istihdam edilebilecekleri iş ortamları için kazanımlar elde etmelerine katkı sağladığını söyledi. Sözen, "Zihinsel engelli gençler, Özgür Yaşam Grubu Projesi ile grup eğitmenleri eşliğinde öz bakım, günlük bakım, toplumsal yaşam becerilerini edinirken ayrıca sosyal kültürel aktivitelere ve sportif faaliyetlere dahil ediliyor" dedi. Konuşmanın ardından ikinci dönem mezunlarına sertifikaları törenle verildi. Sertifika töreninin ardından yeni mezunlar mini kokteyl ile eğlendi.

İSTİHDAM SAĞLANIYOR
Özgür Yaşam Grubu Projesi ilk defa 1 Nisan 2011 tarihinde başladı ve projeyi tamamlayan 30 öğrenciye katılım belgesi verildi. Projenin 2'nci grubunda 18 öğrenci katılım belgesi aldı. Öte yandan projeyi tamamlayan ve çalışabilecek durumda olan bireyler uygun işlerde istihdam edildi. Özgür Yaşam Grubu Projesi 3'üncü grubu da eğitim çalışmalarına başladı.
(SÇ-SÇ-HO-Y)

10.12.2012 15:38:46 TSI

Editör: Wan Haber