Tiyatro sahnelerinin ve ekranların sevilen ismi Özgür Özgülgün, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Özgür Abiyle Kitaplara Yolculuk" isimli programda çocuklarla buluştu.
Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide deneyimli sunucu, yazar Mazlum Akın'ın "Osmanlı Süper Beyinleri" adlı kitabından yola çıkarak, çocuklara Osmanlı zamanında yetişmiş bilim adamlarını, buluşlarını ve keşiflerle dolu hayatlarını eğlenceli bir dille anlattı.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda öğrencilere, Mazlum Akın'ın "Osmanlı Süper Beyinleri" isimli kitabı hediye edildi. Program boyunca Özgür ağabeylerinin anlattıklarını büyük bir dikkatle dinleyen çocuklar, Özgülgün'e büyük ilgi gösterdi. Sunucu Özgülgün, Osmanlı'da bilim adamlarının kendilerini öncelikle Allah yoluna adadıkları için, padişahtan korkmadıklarını, halkın iyiliği için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
Söyleşide, öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Özgülgün, Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocası Akşemseddin, mikroplardan bahseden ilk bilim adamı olduğunu ve kanseri tedavi etmek için çalıştığını, Ali Kuşçunun Dünyanın Evrenin merkezi olduğu fikrine karşı çıkan ilk bilgin olduğunu, ünlü bilginler Seydi Ali Reis, Takiyüddin, Katip Çelebi ve İbrahim Müteferrika'nın tarihteki rollerini ve icatlarını çocuklara macera dolu hayat hikayeleri ile birlikte anlattı.
(ET-MO-OK-Y)

15.02.2013 10:49:56 TSI

Editör: Wan Haber