Özgür Eğitim-Sen Adıyaman Temsilciliği, öğretmenlerin 'sivil kıyafet' ile okullara gelebilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.
Özgür Eğitim-Sen Adıyaman Temsilcisi Ali Kemal Kaya ve beraberindeki sendika üyeleri, Rekabet Kurumu Lisesi bahçesinde basın açıklaması yaptı. Son çıkan kılık-kıyafet yönetmeliğinin belirli oranda kıyafet serbestliği içerdiğini söyleyerek, konunun temel insan hakları ile özgürlükler açısından ele alınması gerektiğini kaydeden Ali Kemal Kaya, şu açıklamalarda bulundu:
"Bayan memurlara pantolon giyme serbestliği tanındığından beri bayan memurlar için üniforma kalkmıştır. Kadın memurlar gündelik kıyafetleriyle iş yerlerine gelebilmektedir. Ancak, kravat ve takım elbiseden oluşan erkek memur üniforması halen dayatılmaya devam etmektedir. Bu durum bir eşitsizliği de barındırmaktadır. Diğer bir eşitsizlik ise başörtü örtmek isteyen kadın memurlara yapılmaktadır. Öğretmenlerin, inanç, düşünce ve bedenen tutsaklaştırıldığı öğretim ortamlarından özgürlük adına bir kazanım elde edilemez. Özgür Eğitim-Sen olarak bu baskı ve dayatmaya artık boyun eğmeyeceğiz. Kılık kıyafet dayatmasına karşı boykot kararı olduk. Haftanın her Pazartesi günü öğretmenlere dayatılan üniformayı giymeyeceğiz. Okullara sivil kıyafetler giyerek gideceğiz. Başörtülü bayan arkadaşlarımız da o gün okullarda başlarını açmayacaklar."
(AHM-SO-Y)

17.12.2012 13:17:11 TSI

Editör: Wan Haber