Manavgat Çevre Koruma Turizm altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'nin (MATAB) olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Recep Barut başkanlığında MATSO toplantı salonunda yapılan toplantıda 6 günden maddesinin tamamı toplantıya katılan üyeler tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
MATAB Başkanı Recep Barut Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşülen gündem maddelerinin tamamı oy birliğiyle karara bağlandı. 5620 sayılı kanun gereğince 5393 sayılı kanunun 49. Maddesi kapsamında tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılmasının ve ücretlerinin belirlenmesi ile ek ödeme oranları, memur ihdas cetvelinin yeniden düzenlenerek ihdası ve onayı, Birliğin çalışma alanı içinde bulunan üye mahalli idarelere, birliğin görev ve hizmetleri doğrultusunda aynı ve nakdi yardım yapılmasının ve bu konu ile ilgili birlik başkanına yetki verilmesi, birliğin çalışma alanı içinde bulunan üye mahalli idareler ile kurum ve kuruluşlarla protokol yapmaya birlik başkanına yetki verilmesi, kanalizasyon işletme ücretlerinin peşin ödenmesi halinde uygulanacak tarifenin görüşülmesi ve konu ile ilgili birlik başkanına yetki verilmesi, birliğin hizmet alanı içinde amacı doğrultusunda faaliyetlerinin gerektiğini taşınır ve taşınmaz malları üye mahalli idarelerden kamu kurum ve kuruşlarından devralmak ve kiralayabilmek için birlik başkanı ve birlik encümenine yetki verilmesi konuları görüşülerek karara bağlandı.
Öte yandan; geçtiğimiz aylarda MATAB üyesi olan Gündoğmuş ve İbradı belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, "biz de Manavgatlıyız" diyerek, MATAB bünyesine dahil olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

AKSEKİ İSTERSE ÜYELİĞİNİ GÖRÜŞÜRÜZ
MATAB Başkanı Recep Barut toplantının kapanış konuşmasında şunları söyledi: "Gündoğmuş ve İbradı Belediye Başkanları burada. Akseki Belediye Başkanı ile de aynı şekilde bir görüşmemiz oldu, kendisi olumlu baktı, meclisi ile görüşeceğini söyledi. Ben şahsım adıma konuşuyorum, tabi ki nihai kararı sizler vereceksiniz. Eğer Akseki ilçesinin üyeliğe başvurusu olursa ben üye almaya hazırım. Manavgat, Akseki, İbradı, Gündoğmuş'un da bir olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer Akseki'nin böyle bir başvurusu olursa ben yönetim olarak bunu size getirmeye hazırım. Sizde bu yönde karar verirseniz, inşallah onlar da uygun görür ve Akseki'yi de aramızda görmekten sevinirim."
(AK-Eİ-Y)

25.01.2013 19:29:37 TSI

Editör: Wan Haber