Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, dünyadaki ekonomik krize rağmen Denizli'nin bu süreçten güçlenerek çıkmayı bildiğini söyledi.
Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından düzenlenen 'Cumartesi Buluşmaları'nın bu haftaki ev sahibi DTO Başkanı Necdet Özer oldu. DTO'da düzenlenen Cumartesi Buluşmaları Etkinliği'ne DTO Başkanı Necdet Özer, BİK İl Müdürü Halit Peltek, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Önder Varol ve çok sayıda gazeteci katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BİK İl Müdürü Halit Peltek, Cumartesi Buluşmaları'nın kapsamlı toplantılar haline gelmeye başladığını belirterek, basın mensuplarını ikinci kez ağırlayan DTO Başkanı Necdet Özer'e teşekkür etti.
DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli basının her zaman kendilerinin yanında olduğunu belirterek, her türlü öneri ve eleştiriyi de değerlendirdiklerini söyledi. Denizli'nin tekstil başta olmak üzere seracılık, turizm, tarım ve hayvancılık, mermer gibi bir çok sektörde ülkenin en önemli ihracat yapan illerinden biri olduğunu ifade eden Özer, "Tekstil her zamanki gibi başı çekiyor ancak turizmin önü açık. Karahayıt Beldesinde termal turizm ile ilgili çok önemli bir çalışma var. Tarım ve hayvancılıkta önemli mesafeler kat edildi. Denizli, çeşitli sektörleriyle dünyaya entegre olmuş bir şehir olmasından dolayı 2007 yılının sonlarında başlayan global ekonomik krizden doğal olarak etkilendi. Ancak farklı pazar ve sektörlerle bu krizi atlatmayı başardık. Bu süreçte farklı pazarlara yönelerek bu global krizden güçlenerek çıktığımızı söyleyebilirim" dedi.
Denizli'nin yıllık ihracatının 3 milyar doları aştığını belirten DTO Başkanı Necdet Özer, "Pamukkale ve antik kentlerle birlikte müze çalışmalarıyla şehrin turizm ve termal gelirleri daha çok artacak. Denizli eğer dünyaya ihracat yapıyorsa, bu ürünleri üretecek vasıflı çalışanlara ihtiyaç var. Denizli Ticaret Odası Eğitim ve Kültür Vakfı olarak kurduğumuz İş Geliştirme Merkezi'nde istihdama yönelik de çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
DTO Başkanı Necdet Özer, 6 Şubat'ta yapılacak olan DTO Başkanlığı seçiminde de yeniden aday olacağını sözlerine ekledi.
(EV-SK-Y)

19.01.2013 14:05:37 TSI

Editör: Wan Haber