Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan Marmara Hayvancılık ve Koyun Araştırma Enstitüsünü'nde Karacabey Merinos ırkı koyunlar yetiştiriliyor.
Bandırma ilçesinde 22 bin dönüm alana kurulu bulunan ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapan kurum, büyük ve küçük baş ile küçük evcil hayvancılık konularında temel ve stratejik araştırmalar yapıyor. Enstitü, hayvanlardan elde edilen verimleri geliştirmek, yün ve yapağı kalitesini iyileştirmek, çayır mera amenajmanı, yem bitkileri, yemler ve hayvan besleme, hayvan genetik kaynaklarını korumak maksadıyla çalışmalar yapıyor.
Marmara Hayvancılık ve Koyun Araştırma Enstitüsü'nde yetiştirilen küçük baş hayvan cinslerinden olan Karacabey Merinos cinsi koyunların yapağısı dokuma endüstrisinde oldukça sık kullanılırken, et verimi açısından da yüksek verim sağlıyor.
Karacabey Merinos cinsi koyunların üretiminin gerçekleştirildiği çiftliği ziyaret eden Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, faaliyetler hakkında bilgi aldı. Çiftlik Müdürü Müstakim Bayram, Merinos cinsi koyunlardan yüzde 40 verim alındığını, yüksek verimin en önemli faktörlerinden birisinin bakım olduğunu söyledi. Bayram, halen enstitüde 2 bin küçük baş hayvanın bulunduğunu bildirdi.
(TK-MŞ)

16.01.2013 14:34:54 TSI

Editör: Wan Haber