Bursa'da bir vatandaş şiddetli lodosa aldırmadan evinin yanında anız yakınca, lodosun etkisiyle uçuşan kıvılcımlar akıl almaz bir şekilde kiremitlerin arasından geçerek evin yanındaki samanlığı tutuşturdu.
Mustafakemalpaşa ilçesinde Züferbey Mahallesi Acemi Sokağı'nda oturan Mehmet Köstereli, evinin hemen yanındaki boş alanda kontrollü bir şekilde anızları yakmak istedi. Günlerdir etkili olan lodosa ve yapılan ikazlara rağmen yakılan anızdan uçuşan kıvılcımlar, Kösterelinin evi ile bitişik olan samanlığına kiremitlerin arasından girdi. Kıvılcımlar saman balyalarını kısa sürede tutuşturdu. Samanlıktan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar hemen itfaiyeye haber verdi.
İtfaiye ekipleri dışarıdan girişi bulunmayan samanlığın duvarını yıkarak alevlere müdahale etmek istedi. Balyozla yıkılamayan duvar, yakın bir mahallede doğal gaz çalışması yapan bir kepçe yardımıyla yıkıldı. Alevler bitişikteki eve sıçramadan söndürüldü. Şans eseri olayda yaralanan olmadı. Olayla alakalı tahkikat sürüyor.
(MD-MŞ)

01.12.2012 14:49:06 TSI

Editör: Wan Haber