KESK'e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Gaziantep Şube Başkanı Ebubekir Hançerkıran, İl Özel idaresi ve İl Afet Müdürlüğü çalışanlarıyla yapılan toplu sözleşe görüşmelerinin mutlu sonla sonuçlandığını bildirdi.
Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Hançerkıran, yaptığı açıklamada, Tüm-Bel-Sen, Yerel Hizmet-Sen ve Bem-Bir-Sen sendikalarının birlikte yürüttükleri toplu görüşme çalışmalarının, çalışanlarının lehine olumlu bir şekilde sonuçlandığını ifade etti. Hançerkıran, "Tüm-Bel-Sen ve diğer iki sendikanın, Gaziantep Valiliği ve İl Özel idaresi Genel Sekreterliği ile 4688 sayılı yasanın 32. maddesi gereğince yaptığı toplu sözleşme sonucunda, İl Özel İdaresi ile İl Afet Müdürlüğü'nde çalışan memurlara maaşlarına ilaveten her ay yaklaşık 450 TL ekleme yapılacak şekilde sözleşme imzalanmıştır" dedi.
Çalışanlarının aile bütçelerine rahatlık getirecek bir sözleş imzaladıklarını dile getiren Hançerkıran, "Yapılan bu toplu sözleşmede, başta Sayın Valim olmak üzere, İl Genel Meclis üyelerine, İl Özel İdare Genel Sekreteri'ne, Genel Sekreter Yardımcısı'na, daire başkanlarına ve bu süreçte, bu sözleşmenin yaşama geçmesinde örnek teşkil edecek bir dayanışma örneği sergileyerek, bu iş kollarında örgütlü, üç yerel sendikanın bir araya gelerek ortak hareket eden, sendikalarımızın yöneticilerine ve üyelerine, Tüm-Bel-Sen Şubesi adına teşekkür ederim. Bundan sonrada, çalışanlarımızın hak ve talepleri için, her alanda sendikaların ortak hareket etmesi sağlanmalıdır. Birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde, her engelin aşılacağı, burada görülmüştür. Yapılan bu toplu sözleşmenin, çalışanlarımıza kısmen de olsa, aile bütçelerine bir rahatlık getireceği inancındayım" ifadelerini kullandı.
(FS-MEF-Y)

30.12.2012 14:47:16 TSI

Editör: Wan Haber