Sivas İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin daha başarılı çalışmalar gerçekleştirmesi için İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesindeki atölyelerde kar bıçağı imalatına başlandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, kurumun güçlü bir yapıya kavuşturulması gayret ettiklerini ifade etti.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan günün ilk çalışmasını İşletme ve İştirakler Müdürlüğünde gerçekleştirdi. Özel İdare'nin her kademesinde çalışan personelle sağlıklı bir iletişim ortamının sağlanması için oluşturulan 'Kurum içi Diyalog Günleri' adı altındaki ziyaretleri kapsamında İşletme ve İştirakler Müdürlüğü personeli ile bir araya gelen Genel Sekreter Ayhan, birimin çalışmaları hakkında da İşletme ve İştirakler Müdürü Sami Tokmak'tan bilgi alarak, mevcut tesislerde incelemelerde bulundu. İdarenin programını ve projelerini hizmete dönüştüren her kademedeki personelin tanınmasını, fikirlerinin ve sorunların dinlenmesini, potansiyellerin farkına varılmasını hedeflediklerini dile getiren Ayhan, "Bu kapsamda geçen ay ilk olarak İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'ne ardından da bugün ikinci ziyaretimizi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne gerçekleştirdik. Birimlerimizin iş ve işleyişlerini yerinde görmek ve personellerimizle olan diyaloglarımızı güçlendirmek kurumumuzun daha verimli işler çıkarması adına çok önemlidir" dedi. Kurum içi eğitim çalışmalarına da büyük önem verdiklerini ve rantabl işler yaptıklarını ifade eden Ayhan, "Kırsalda karla mücadele kapsamında pek çok iş makinemiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu araçların uzun ömürlü olması için düzenli olarak bakım ve onarım hizmetleri ise burada gerçekleştiriliyor. Diğer yandan İdaremiz saha amirliğinde bulunan bu atölyemizin çatı kısmı şeffaf bir malzeme ile yenilenerek içerisinin daha aydınlık bir yapıda olması sağlandı. Böylece elektrik enerjisinden de büyük oranda tasarruf edilmiş oldu. Bunun yanı sıra bakımevlerimiz de elden geçiriliyor, onarımları ile ilgili süreç devam ediyor. Saha Amirliğimizin daha düzenli, temiz, bakımlı, sağlıklı olması için de birim müdürümüzün çalışmaları var" ifadelerini kullandı.
Örnek bir çalışma gerçekleştiren İşletme ve İştirakler Müdürlüğü personeline teşekkür eden Salih Ayhan, "Kırsaldaki vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşabilmek amacıyla yapılan tetkikler neticesinde merkez atölyemizde kar bıçağı imalatına hız verilmiştir. Lastik tekerlekli yükleyicilerimizin kova kısmı sökülerek yerine kar bıçağının takılması sureti ile kar sıyırmaya yararlı hale getirilen iş makinelerimiz Türkiye'de ilk defa atölyelerimizde üretilmiştir. Kar bıçağı mevcut atıl durumdaki şebeke borularından imal edilerek iş makinelerinin tekerleklerinin ön kısmına monte edilip hem araçlarımızın yakıttan tasarruf etmesi hem de mevcut atıl boruların değerlendirilmesi sağlanmıştır. Bir taraftan ekip ve ekipmanlarımızı güçlendirip diğer yandan da tasarruf tedbirleri çerçevesinde örnek çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Dış piyasada 15 kar bıçağı 300 bin TL iken, atölyemizde 15 kar bıçağını 50 bin TL'ye üretebildik. Yapılan ilk üretimlerimizi de Zara Özel İdaremize gönderdik. Hız verdiğimiz ve ihtiyaç duyulan diğer ilçelerimize de göndereceğimiz lastik tekerlekli yükleyicimize takılan kar bıçağı şu anda karla mücadeledeki ekiplerimize etkin bir şekilde yardımcı olmaktadır. Bu çalışma ile karla kaplı yollarda daha kısa sürede daha uzun mesafeler kat edilebilecektir" diye konuştu.
(TB-AÖ-Y)

16.01.2013 13:40:47 TSI

Editör: Wan Haber