Wan Haber Merkezi

Sağlık müdürlüğümü ne bağlı Özel Sağlık Hizmetleri (Özel Hastaneler) Şubesi denetim ekipleri tarafından İl ve ilçelerimizde faaliyet gösteren, özel hastanelere ve güzellik merkezlerikaçak diş muayeneleri, işitme cihazları medikaller ve protez-ortez yerlerine Hizmete Esas olağan denetimler gerçekleştirdi.

Sağlık müdür yardımcısı Dt. Şebnem Kartal, Sağlık Bakanlığımızın, Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşlarının İl Sağlık Müdürlüklerince Denetimine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge kapsamında, özel hastanelerin işleyişleri ve güzellik merkezleri tıp merkezleri medikaller olmakla beraber verilen sağlık hizmetlerinin standartlara uygunluğunu denetlediklerin belirtti.

Van’da 2015 yılında faaliyeti askıya alınan Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle kapanmıştı. Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi Kamu Hastaneleri Kurumuna geçti. Şu an Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası olarak vatandaşlarımıza hizmet vermekte.

Kartal, Yönergeye göre, ruhsata esas ve hizmete esas denetim, seviyelendirmetescil denetimi olmak üzere özelsağlık kurum ve kuruluşların hizmet sunumlarının Bakanlık mevzuatına göre ve düzenlemelerine uygunluğu değerlendirilerek yapıldığını belirtti. Kartal, il ve ilçelerimizde 2016 yıllı içerisinde yapılan denetimlerin sıkla yapıldığını Denetim sonunda, özel hastane, tıp merkezleri medikaller, güzellik merkezlerine eksiklik tespit edilmesi halinde, süre verilmesi, uyarı, idari para cezası, faaliyet durdurma cezası, ruhsat iptali, ruhsatın geri alınması şeklinde müeyyideler uygulanmaktadır ifadesinde bulundu.

Denetime İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dt. Şebnem Kartal, Özel Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zehra Atay ve denetim ekibi katıldı. 

 

Editör: Wan Haber