Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cuma günü Mardin ziyaretinde açıklayacağı plana göre, PKK’nın olduğu bölgelerde yeni güvenlik yapılanmasına gidilecek. Yeni kurulacak karakollarda tamamen özel harekat polisi görev yapacak.

Karakolların yerleri belirlendi ve bu amaçla bazı kamu kurumlarına tebligatlar da gitmeye başladı. Meskun mahal çatışmalarında görülen teçhizat eksikliği kapsamında kurşun geçirmez kalkan ve keskin nişancı tespitinde kullanılan bazı cihazların alımı da gündemde.

Hükümete güvenlik önerilerini Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığı sunuyor. Son şekli verilen önlemler yüzlerce başlıktan oluşuyor. Güvenlik kurumlarından edinilen bilgilere göre alınacak önlemler ilk aşamada büyük oranda güvenlik boyutuyla öne çıkacak. Güvenlik dışında yapılacak çalışmalar kapsamında psikolog, sosyolog ve sosyal çalışmacıların görevlendirilmesiyle başlatılmasının planlandığı, hükümetin teröre karşı din adamlarından da faydalanmayı düşündüğü öğrenildi. Ankara’daki güvenlik bürokrasisinin en büyük sorun olarak belediyeleri gördükleri öğrenildi.

Alınacak güvenlik önlemleri kapsamında operasyonların sürdüğü ilçelerdeki ön çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda, yoğun olarak Cizre, Sur ve daha sonra operasyon yapılması planlanan birkaç ilçede yeni güvenlik noktaları oluşturulacak. İlk aşamada güvenlik noktası/ karakol olarak kullanılması planlanan bazı kamu binalarının derhal boşaltılması için tebligatlar da yapıldı.

Editör: Wan Haber