Geçirdiği trafik kazası sonrası günlerce yoğun bakımda yatan Türkiye Bayanlar Basketbol Milli Takımı sporcusu Seda Tekindağ, kendisini hayata bağlayan Op.Dr. Özkan Özger'i Çanakkale'de ziyaret etti.
Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımların da formasını giyen milli basketbolcu Seda Tekindağ, 2010 yılı Ocak ayında, formasını giydiği Ceyhan Belediyespor'un antrenmanına giderken Adana'nın Ceyhan ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanmıştı. Kazanın ardından günlerce komada kalan milli sporcuya öldü gözüyle bakılmıştı. Ancak Seda inatla hayata tutundu. Beyin travması geçiren, aylarca yürüyemeyen ve 56 gün boyunca konuşamayan genç kız, girdiği ölüm kalım savaşını kazandı.
Aradan geçen zaman zarfında birçok cerrahi operasyon geçiren başarılı sporcu, ailesinin de desteğiyle yeniden konuşmaya, hatta yürümeye başladı. Kendisini toparlayan Tekindağ'ın ilk işi ise, kendisine kazadan sonraki ilk müdahaleyi yapan ve uyguladığı başarılı tedavinin ardından ayağa kalkmasını sağlayan Çanakkale Özel Anadolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Özkan Özger'i ziyaret etmek oldu. Ailesiyle birlikte geldiği Çanakkale'de doktorunu ziyaret eden Seda Tekindağ, "Çok şükür ben iyiyim. Doktorumu ziyarete geldim. Daha iyi olacağım. Süreç hep tedaviyle geçti. Şu anda da tedavi devam ediyor. Böyle bir fırsat bulunca ziyarete geldim. Çok şükür gayet sağlıklıyım" dedi.
İstanbul'da yaşayan Seda'nın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Op.Dr. Özkan Özger, "İnşallah daha iyi olur. Daha iyi olacağına da inanıyorum. Şimdi gerekli tetkikleri yapacağız. Herhangi bir eksiklik var mı onlara bakacağız. Daha sonra da kendisini İstanbul'a uğurlayacağız. O kadar yoldan Çanakkale'ye geldiği için hem teşekkür ediyor hem de kendisine sıhhatli bir ömür diliyorum" diye konuştu.
Ziyaret ve muayenesinin ardından İstanbul'a dönen Seda Tekindağ'ın durumunun iyi olduğunu açıklayan Dr. Özger, "Kaza sonrasında geldiğinde koma halindeydi. Derin bir komadaydı. Yoğun bakımda yaklaşık 37 gün yattı. Defalarca kendisine müdahale etmek zorunda kaldık ama daha sonra güzel bir şekilde yoğun bakımdan taburcu oldu. Ardından fizik tedavi süreci başladı. Fizik tedaviyi düzgün bir şekilde uyguladı ve bugünkü durumuna geldi. Konuşması düzeldi, kolları bacakları daha güçlü hale geldi. Özellikle kollarındaki gelişme çok büyük. Bundan sonra da değişik tedavilerle bu süreç devam edecek. Bugünlere gelebilmesinde ailesinin, meslektaşlarımın ve sağlık personelinin büyük katkısı oldu. Elbette ki yaşaması bile zor olan bir hastaydı. Ben hiçbir zaman, 'Yürüyemez, yaşayamaz' demedim. Belki başkaları bu şekilde yorum yapmış olabilir. İlk doktor olarak, onu hayata bağlayan doktor olarak ben ona inandım. Bugün de bunu görüyoruz zaten" diye konuştu.
(CA-GD-MŞ-GS-Y)

08.02.2013 11:43:15 TSI

Editör: Wan Haber