Diyarbakır'da kuruluşunun 2. yılını kutlayan Universal Hastanesi bölge halkının kullandığı anadilde hizmet vermeye başladı. Personellerin çoğunun çok dilli hizmet verdiğini ifade eden Universal Hastaneler Grubu İşletme Yöneticisi Dr. Alper Demirarslan, bu uygulamayı bir zenginlik olarak gördüğünü söyledi.
Türkiye'de 11 tane Universal Hastanesi'nin bulunduğunu aktaran Dr. Alper Demirarslan, en önemli şubelerinden birinin Diyarbakır'da olduğunu söyledi. Diyarbakır'daki hastanenin genişlemesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Demirarslan, bölgenin tek kemik iliği nakli ünitesini kuracaklarını söyledi. Demirarslan, "Bugün burada olmamızın nedeni Diyarbakır'daki hastanemizin 2. kuruluş yılını hep beraber kutlamak ve 2013 yılında yatırımlarımızı planlamaktır. Hastanemiz bölgenin ihtiyaçlarına uygun bir gelişme gösteriyor. Bölgede sadece hastanemizde yapılan bir takım operasyonlar mevcut. Kadın doğum, tüp bebek, yeni doğum yoğun bakım alanında çok önemli hizmetler veriyoruz. Bu bölgeye ve bu bölgenin insanıyla burada yetişmiş insan gücüyle halka hizmet vermeye vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Bundan sonra sadece bu bölgenin değil, özellikle Kuzey Irak bölgesinin de burada hizmet almasını sağlayacak bir takım girişimlerde bulunacağız. Bu girişimlerin başında kemik iliği nakli ünitesi geliyor. Bölgemizde maalesef bu hastalık düzeyi biraz fazla gözüküyor. Buna ait bir merkez de yok. Üniversal Hastaneler Grubu olarak, Diyarbakır'daki hastanemizde önümüzdeki aylarda kemik iliği nakli ünitesi faaliyete geçecektir. Bu üniteye bölgede çok büyük ihtiyaç duyuluyor" dedi.

"ACILAR ÇEKMİŞ BÖLGE İNSANINI SEVGİYLE TEDAVİ EDİYORUZ"
Universal Hastaneleri olarak, bölgenin farklılıklarını önemsediklerini ve bu kapsamda hastanede görevli personellerin çoğunun bölge insanının kullandığı dilleri bildiğini belirten Dr. Alper Demirarslan, bölge halkının çok acılar çektiğini ve onları sevgiyle kucaklayıp tedavi ettiklerini ifade etti. Demirarslan, "Dil bizim için burada çok önemli bir avantajdır. Özellikle bu bölgede yaygın olarak kullanılan dilleri bilen çok sayıda personelimiz var. Biz bunu bir zenginlik ve katkı olarak önemli görüyoruz. Çünkü buradan İstanbul'a gönderdiğimiz hastalar için, tercüman gerekiyor, anlaşmakta güçlük yaşanıyor ama burada kardeşçe, dostça sarılarak ayrıldığımız hastalarımız oluyor. Çünkü aynı dili konuşuyor olmak, aynı kültüre sahip olmak büyük avantajdır. Buradaki yöneticilerimiz gerçekten önemli bir vizyona sahipler. Çok büyük bir atılım halinde olduklarını gördüm. Bu da bize umut ve mutluluk veriyor. Yabancı hastaların burada ağırlanması konusunda üstlerine düşen görevi fazlasıyla yapıyorlar. Bölge çok acılar çekti. Yıllardır sıkıntılar yaşadı. Savaşlar, problemler yaşadı. İnsanlar fiziki ve ruhsal olarak çok etkilendiler. Bizler, onları kucaklayıp, sevgiyle tedavilerini gerçekleştiren merkez olmak üzere yola çıktık. Biz bu bölgenin insanıyla bu bölgeye hizmet vermek amacıyla yola çıktık. Bu yüzden buna vesile olduğumuz için gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bölge halkının desteğini istiyoruz ki, hep birlikte daha ileri bir noktaya gelelim" şeklinde konuştu.
(ÜN-AKK-AŞ-Y)

16.01.2013 11:35:34 TSI

Editör: Wan Haber