Türkiye'den kiralanan son model otomobillerin muhalifler tarafından Suriye'deki savaş bölgesinde kullanıldığı ileri sürüldü. Araç kiralama firmalarından kiralanan onlarca aracın Suriye'ye götürüldüğü iddia edilirken, Mersin'den de 4 aracın iç savaşın yaşandığı Suriye'de olduğu öne sürüldü.
Suriyelilerden oluşan ve Türkiye'den de işbirlikçilerinin bulunduğu iddia edilen dolandırıcılık şebekesinin Mersin'deki son kurbanı 'Yirmidörtsaat Araç Kiralama' firmasının sahibi Resul Şahin oldu. Şahin, 5 Aralık 2012 tarihinde iş yerine gelen bir kişinin hastanede babasının kalp ameliyatı geçirdiğini ve acilen kendisine bir araç gerektiğini söyleyerek kendisinden 2 günlüğüne otomobil kiraladığını belirtti. Aracı 2 günlüğüne kiralamalarına rağmen zamanında geri gelmeyince hemen araç takip sisteminden kontrol ettiklerini ifade eden Şahin, "Aracı kiralayan kişi, otomobili aldıktan 3 saat sonra direkt Reyhanlı'ya giriş yapmış. Oradan da gece saat 03.30 sıralarında sınırdan Suriye'ye giriş yaparak Atima bölgesine geçiş yapmışlar. Sonrasında da iç savaşın yaşandığı iç bölgelere kadar ilerlemişler" dedi.

"ARACIN PEŞİNDEN SURİYE'YE KADAR GİTTİM"
2012 model aracının Suriye'de olduğunu tespit ettikten sonra önce kanuni yollara başvurduğunu anlatan Şahin, "Cumhuriyet Savcılığına ve polis merkezine başvurduk. Onlarla ilgili bir gelişme beklerken, kendi imkanlarımızla da girişimlerde bulunduk. Reyhanlı'ya geçtik, oradan da sınırdan gayri resmi yollarla Suriye'ye geçtik. Aracımızın, ekmeğimizin peşinden, çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını kurtarabilir miyiz diye büyük tehlikelere girerek savaş bölgesine kadar ulaştık. Hiçbir can güvenliğimiz olmadığı için daha ilerisine, aracın bulunduğu tam noktaya geçemedik" diye konuştu.
Bu kişilerin 40 kişilik bir çete olduğunu öne süren Şahin, "Önce İzmir'den başlamışlar. Buradan birkaç araç Suriye'ye geçmiş. Ardından Antalya'dan bazı lüks araçlar götürülmüş. Son olarak Mersin'den alıp gitmişler. Bunların Esad muhalifleri olduğunu düşünüyoruz. Bu araçları savaş bölgesinde kullanıyorlar. Ben bizzat kendim gittim gördüm, yüzlerce plakasız araç vardı orada. Hatta muhalif komutanlardan birinin aracı 54 plakalı bir Türk aracıydı" şeklinde konuştu.

"SADECE ARACIMIZI ÖZLEDİĞİMİZDE SANAL ALEMDE AÇIP BAKIYORUZ"
Mersin'den şu ana kadar kendisi ile birlikte 4 firmanın bu şekilde dolandırıldığını ve hepsinden de aracı kiralayan kişinin M.K. adlı aynı şahıs olduğunu dile getiren Şahin, şöyle devam etti:
"Ben bu şekilde onlarca aracın olduğunu sanıyorum. Ya vicdanımızı bir kenara bırakıp ticaretimizi yapacağız veya insanlığımızla beraber her şeyi karşılayabilecek şekilde Allah'a sığınarak bu işi yapacağız. Şu anda Suriye'deki savaşın en büyük mağduru Türkiye'dir. Esnafı da vurmuştur. Bunlardan biri de biziz."
Yaklaşık 1 aydan bu yana aracını araç takip sisteminden izleyebildiğini ve sürekli Suriye'deki savaş bölgesinde hareket halinde olduğunu belirten Şahin, "Şu an aracımız aktif, bilgisayardan bunu görebiliyoruz. Sürekli o bölgede hareket halinde. Artık ne taşıyor onu bilemiyoruz, sadece sanal alemde aracımızı özlediğimizde açıp bakıyoruz" dedi.
(HSK-CC-Y)

02.01.2013 14:54:25 TSI

Editör: Wan Haber