Bitlis Kültür ve Sanat Derneği tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan proje sayesinde köy çocukları tiyatro ile tanışıyorlar.
'Gülümseyen Minik Gözler İçin Köy Köy, Okul Okul' adlı proje kapsamında Bitlis merkeze bağlı 64 köy okulunda 'Meddah Amca' adlı oyun sahnelenecek. Köy okullarına giderek kısa çalışmadan sonra sınıfı sahneye çeviren tiyatrocular, oyunlarını sergiledikten sonra köy öğrencilerine hikaye kitabı ve projelerinin tanıtım materyallerini hediye ediyorlar. Proje kapsamında 64 köy okulunda gösteri sunacak olan tiyatrocular, gün içerisinde yaklaşık 5 köye giderek çocukları eğlendiriyorlar.
Proje Koordinatörü Haydar Yılmaz, köy okullarını tek tek gezerek çocuklara sınıflarında gösteri sunduklarını ifade ederek, "Bitlis Kültür ve Sanat Derneği olarak Bitlis Valiliği koordinesinde SODES tarafından desteklenen 'Köy Köy, Okul Okul' projesini gerçekleştiriyoruz. Projemizin amacı Bitlis merkeze bağlı 64 köy okulunda tiyatro ortamını çocukların ayaklarına taşıyarak, tiyatro gösterileri sunmaktır. Ayrıca gösterimizin sonunda her çocuğa bir hikaye kitabı hediye ediyoruz. Şu an projemizde aşağı bölge dediğimiz 5'nci okulumuzdayız. Projemiz yaklaşık 2 ay sonra sona erecek. Bu 2 ay sonunda da bütün gösterilerimizi gerçekleştirmiş olacağız" şeklinde konuştu.
Çocukların gözlerindeki gülümsemeyi görmenin kendilerini son derece mutlu ettiğini anlatan Yılmaz, "Biz kendimizce 'Gülümseyen Minik Gözler' diye bir slogan belirledik ve bu çocuklarımızın gözlerindeki mutluluk sloganımızın ne kadar haklı bir söylem olduğunu ortaya çıkartıyor. Bizlere destek olan Bitlis Valiliği'ne, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(VO-MSA-Y)

19.02.2013 15:58:21 TSI

Editör: Wan Haber