'Kim Milyoner İster' yarışmasına katılan Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Hamamlı köyünden 50 yaşındaki Ümmüye Gürbüz, evinin kapılarını ilk kez AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınloğlu'na açtı.
Katıldığı 'Kim Milyoner İster' adlı yarışma programında 60 bin liralık soruyu da bilmesine rağmen çekildiği için 30 bin lira kazanan Ümmüye Gürbüz, yarışma sonrası televizyonların ilgi odağı, sosyal paylaşım sitelerinin ise üniversite mezunlarına taş çıkarması sebebiyle en çok konuşulan kişisi oldu. Evde yaptığı ürünleri ve yetiştirdiği sebzeleri pazarlarda satarak geçimini sağlayan Gürbüz'ü ziyaret eden Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, "Sizi tebrik ediyorum. Başarınızı tebrik etmek için ziyaretinize geldik. Yarışma ile Türkiye'nin sevgisini kazandın. Küçük büyük herkese örnek oldun. Demek ki bu iş üniversite olmadan da olabiliyor. İstenirse bir aile kadını köyde bile en güzel bilgilere ulaşabiliyor. Her şeyi öğrenebiliyor. En büyük cesaret örneğini sergilediniz. Anadolu kıyafetinizle çıktınız, özünüzden taviz vermeden onurunuzla, bilginizle yarıştınız. Kendinizi bilgi ve birikiminizle herkese hayran bıraktınız. Size Başbakanımızın ve AK Partili bakan ve milletvekillerimizin selamını getirdim" dedi.
Ümmüye Gürbüz ise, "Sağlığınıza duacıyım. Devletimizin bizden daha büyük işleri var. AK Parti'yi ve Başbakan Erdoğan'ı, sizleri çok başarılı buluyorum" diye konuştu.
Bunun üzerine Aydınlıoğlu, Ümmüye teyzenin elini öperek, kendisine AK Parti rozeti taktı.
(BT-MŞ-CC-Y)

21.01.2013 13:25:02 TSI

Editör: Wan Haber