Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mültecilerden Mahmut Yasin (34), geçtiğimiz günlerde dünyaya gelen üçüzlerine Başbakan Erdoğan'ın ismini verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da hafta sonu Akçakale temaslarında isminin verildiği üçüzleri ziyaret etti.
Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan 25 bin Suriyeli'den biri olan Mahmut Yasin'in geçtiğimiz ay üçüz erkek çocukları oldu. Baba Yasin de, her fırsatta Suriyelilerin yanında olduğunu dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini üçüzlerine verdi. Çadır kentte eşi ve çocukları; Recep, Tayyip, Erdoğan ile birlikte hayata tutunmaya çalışan Mahmut Yasin, Suriye'nin bir an evvel özgürlüklerine kavuşacağı günü beklediklerini söyledi.
Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ve evinden daha fazla rahat ettiğini dile getiren Mahmut Yasin, duygularını şu cümlelerle ifade etmeye çalıştı: "Benim üçüz çocuklarım oldu. Pazar günü Başbakan bizleri çadırda ziyaret etti, hal ve hatırımızı sordu. Kendisine iyi olduğumuzu ve bizlere bu imkanı tanıdığı için teşekkürlerimizi ilettik. Gerçekten bizler Türklerin haklarını, bu iyiliklerini hiçbir zaman ödeyemeyiz. Ben Başbakana; buradaki insanların durumlarının gayet iyi olduğunu ve Suriye halkının kendisine minnettar olduğunu iletim. Başbakana olan sevgimden dolayı da, doğan üç erkek çocuğuma Recep, Tayyip ve Erdoğan ismini verdim. Sayın Başbakana ve bizleri burada ağırlayan ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim."
Anne Meryem Yasin ise çocuklarına Recep, Tayyip ve Erdoğan isimlerini vermekten dolayı mutlu olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "Türk halkı gerçekten çok iyiliksever bir toplum. Onların bizlere yaptığı bu iyiliği asla unutamayız. Bizler Türk halkına teşekkür ediyoruz, bu iyiliklerini neyle karşılayacağımızı bilemiyoruz."
Öte yandan anne Yasin, üçüzlere süt yetiştiremediğini ve bu konuda zorlandığını söyleyerek, bu ihtiyacının da çadır kent yönetimi tarafından karşılandığını belirtti. Üçüzlere bakmanın çok zor olduğunu ifade eden Meryem Yasin, "Kız kardeşimin sürekli yardım etmesi sonucu, ancak o zaman baş edebiliyorum" dedi.
(MD-SO-Y)

01.01.2013 11:27:08 TSI

Editör: Wan Haber