Suriye'de evlerine düşen bomba sonucu parmaklarının yarısını kaybeden 3 yaşındaki Rahaf Haydar isimli kız çocuğunun, dramı yürek burktu. Çok sevdiği lolipop şekerini yarısı olmayan parmaklarıyla tutarak yemeye çalışması görenlerin içini acıttı.
Suriye'de Esad askerleri ile Özgür Suriye ordusu arasındaki çatışmalar hala devam ediyor. Çatışmalardan en çok zararı ise siviller görüyor. Yaşanan iç savaş sırasında Halep'te yaşayan Besin Haydar (25) ile Nur Haydar (19) çiftinin evlerine 1 ay önce bomba düştü. Evde bulunan 3 yaşındaki Rahaf Haydar ve 5 aylık Harrik Haydar ise şarapnel parçalarından yaralandı. Yaralı çocuklar, anne ve babaları tarafından getirildikleri Kilis sınırından ambulanslarla Adana Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi gören Rahaf Haydar, parmaklarının bir kısmını kaybetti. Başından yaralanan ve kollarında yanıklar da bulunan küçük kızın, yarısını kaybettiği parmakları ile en sevdiği şekeri lolipopu sapında sımsıkı tutmaya çalışarak güçlükle yemesi dikkat çekti. Rahaf'ın, babasının da yardımıyla açtığı şekeri yemeye çalışırken çektiği acı ise görenlerin içini acıttı.
İHA muhabirine konuşan baba Besin Haydar, evlerine düşen bomba sonucu çocuklarının yaralandığını belirterek, "Kendi imkanlarımla çocuklarımı Kilis sınırına getirdim. Burada ambulanslar çocuklarımı Adana'ya getirdi. Tedavi gördüler burada. Şimdi hastaneden çıktık" diye konuştu. Tekrar Suriye'ye dönmek istemediklerini belirten baba, "Orada evimiz yok, hiç bir şeyimiz kalmadı. Biz Türkiye'de yaşamak istiyoruz" dedi.
Hastanede tedavileri tamamlanan çocuklar ve anne, babası Adana Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Karataş Maliye Tesisleri'ne yerleştirildi.
(ERN-AKL-Y)

30.01.2013 09:59:23 TSI

Editör: Wan Haber