Çorum'un Sungurlu ilçesindeki kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Şehitlik Anıtı'nda şehitlerin isimlerinin yer aldığı levhalar yerlerinden sökülürken, bazı şehit mezarlarının bayrakları kırıldı.
Sungurlu Belediyesi tarafından yaptırılan Karşıyaka Şehitliği sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Şehitlik Anıtı'nda şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu levhalar yerlerinden sökülürken, bazı şehitlerin mezarlarının başlarında bulunan bayraklar da kırıldı. Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, milli sorumluluk bilinci içinde vatan topraklarını korumak için kanını, canını feda eden şehitlerin anısına yapılan çirkin saldırıyı esefle kınadığını bildirdi.
Bu olayın Sungurlu için üzücü bir durum olduğunu söyleyen Başkan Uzunkaya, "Özellikle bu vatan için verilebilecek en büyük bedeli ödemiş şehit kardeşlerimize vermiş olduğumuz hizmetleri hangi düşünceyle, hangi mantıkla, hangi maksatla olduğunu anlayamadığımız birtakım olumsuz tutum ve davranışlarla karşı karşıyayız. Buradaki bayrakların sökülmesi, mezarlara ve şehitliği zarar verilmesi hangi mantığa çıkar sağlıyor anlayabilmiş değiliz. Bunu yapan herkesi kınıyorum. Buralar hepimizin. Ülkenin bağımsız bütünlüğünü koruma adına canları pahasına mücadele etmiş bu kardeşlerimize yakışmayan tutum ve davranış. Bu organizasyonun içinde olan herkesi esefle kınıyorum" dedi.
Bunu yapan her kimse hangi siyasi düşüncenin insanıysa, hangi mantık ve mantalitenin insanıysa aklını başına alsın diyen Başkan Uzunkaya, "Bu tür eylemler ne bizi, ne burada yatanları, ne de akrabalarını yıldıramaz, yıldıramayacakta. Biz bunun üzerine gidip sorumlularını hukuk çerçevesinde gerekli hesabı sorulması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Bu olay karşısında çok üzgün olduklarını söyleyen Sungurlu Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı İdris Yazdıç ise, "Şehit ailelerimiz tarafından dikilen bayraklar kimliği belirsiz kişilerce kırılması bizleri derinden üzmüştür. Bu olay kime ne sağlayacak anlamış değiliz" dedi.
(SŞ-BÖ-AŞ-Y)

18.02.2013 17:04:07 TSI

Editör: Wan Haber